cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
fyang
New Member

Cannot find AI Builder in operation at all

Hi, I am new to Power Apps, currently using the trial version.

I am trying to use AI Builder to extract data from PDF. I have already built and published the AI Builder model. I met a problem when creating the Power Automate that I cannot find AI Builder in operation at all.

Here is what it looks like when I use the template:

fyang_0-1637300384203.png

Following is a screenshot when I tried to search for AI Builder when choosing an operation.

fyang_1-1637300443102.png

Did anyone meet the same issue before? Please help! Thanks. 

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
JoeF-MSFT
Power Apps
Power Apps

Thank you @fyang for the info.

 

Two suggestions:

 

View solution in original post

7 REPLIES 7
JoeF-MSFT
Power Apps
Power Apps

Hi @fyang,

 

Welcome to Power Apps! 🙂

 

Please go to the AI Builder website here: https://make.powerapps.com/aibuilder/build Do you see the different AI Builder capabilities? Or does it says that you need to enable Dataverse? You might need to enable Dataverse in your environment before being able to use AI Builder.

 

Let us know! 

JoeF-MSFT
Power Apps
Power Apps

Hi again 🙂

 

Also can you check that the environment where you are building the Power Automate flow matches the one you used to train the AI Builder model? You can check that on the top right. 

JoeFMSFT_0-1637311344808.png

 

Hi Joe,

To your first question, yes I have enabled Dataverse and I can see different capabilities.

fyang_0-1637367260281.png

To your second question, yes, I am using the same environment.

 

I still cannot find the AI Builder. Please help.

 

fyang_1-1637367320139.png

 

JoeF-MSFT
Power Apps
Power Apps

Thank you @fyang for the info.

 

Two suggestions:

 

Thank you Joe. The first one works for me

bleikur
Frequent Visitor

Hi @JoeF-MSFT same here.

I have already built and published the AI Builder model.

If I create a new flow from scratch the AI Builder action is visible, but when I search for it in an existing flow it does not appear.

I need to use it in an existing flow, because I do not want to have to rebuild my flows as new ones, because some of them are quite complex.

 

Please help. Thanks.

JoeF-MSFT
Power Apps
Power Apps

Hi @bleikur - unfortunately cloud flows that were created a while ago that don't display AI Builder actions cannot be updated to display these actions. I'm afraid the only solution is to recreate it in a new cloud flow. 

 

Apologies for the inconvenience.

Helpful resources

Announcements
October Events

Mark Your Calendars

So many events that are happening this month - don't miss out!

Ignite 2022

WHAT’S NEXT AT MICROSOFT IGNITE 2022

Explore the latest innovations, learn from product experts and partners, level up your skillset, and create connections from around the world.

Power Apps Africa Challenge 2022

Power Apps Africa Challenge

Your chance to join an engaging competition of Power Platform enthusiasts.

Users online (5,338)