cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Garethterb
Helper I
Helper I

PDF text not displaying but is detected

I have a strange one here. I have created a new collection in an existing model and used 6 documents to train the model. The model detected all the text but displays none of of the text. I get the same result when using the Power App PDFViewer in an App.

Any ideas on how to resolve this?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
JoeF-MSFT
Power Apps
Power Apps

Hi @Garethterb,

 

Thanks for reporting this.

 

We're aware of this issue impacting certain documents. A fix is on its way. In the meantime if you open the model from the Power Apps preview portal, using this URL: https://make.preview.powerapps.com/ your documents should be displayed correctly. Let us know if its not the case. 

Apologies for the inconvenience. 

View solution in original post

6 REPLIES 6
JoeF-MSFT
Power Apps
Power Apps

Hi @Garethterb,

 

Thanks for reporting this.

 

We're aware of this issue impacting certain documents. A fix is on its way. In the meantime if you open the model from the Power Apps preview portal, using this URL: https://make.preview.powerapps.com/ your documents should be displayed correctly. Let us know if its not the case. 

Apologies for the inconvenience. 

Garethterb
Helper I
Helper I

@JoeF-MSFT  I'm having this same issue in the the actual power app as well. I tried substituting apps.powerapps.com with apps.preview.powerapps.com to see if this would solve the issue but it did not. Any suggestions?

JoeF-MSFT
Power Apps
Power Apps

Hi @Garethterb,

 

Apologies for this. Just to double check, did you try with apps.preview.powerapps.com or with https://make.preview.powerapps.com/ ? It needs to be https://make.preview.powerapps.com/

 

JoeFMSFT_1-1637693725409.png

 

 

Garethterb
Helper I
Helper I

Hi @JoeF-MSFT .

This is the same problem but in a different place. This is when the user is running the actual power app. 

Adding https://make.preview.powerapps.com/ breaks the connection the app does not load.

JoeF-MSFT
Power Apps
Power Apps

Thanks @Garethterb, so its when you are using the Form Processor in a Power Apps. Could you share one of the documents that is not displayed correctly to aihelpen@microsoft.com so we can troubleshoot? Thank you!

ignaceopsommer1
New Member

Hello

i got same issue, and found out that the issue is the VERSION of the PDF

if you have version 1.4 you only see the bounding boxes, no content

upgrade your pdf to version 1.7, and then you will see both bounding boxes and content

you can upgrade your pdf version via a PDF PRINTER, this usually brings the PDF to one of the latest versions

hope it helps

regards

ignace 

Helpful resources

Announcements
Power Apps News & Annoucements carousel

Power Apps News & Announcements

Keep up to date with current events and community announcements in the Power Apps community.

Community Call Conversations

Introducing the Community Calls Conversations

A great place where you can stay up to date with community calls and interact with the speakers.

Power Apps Community Blog Carousel

Power Apps Community Blog

Check out the latest Community Blog from the community!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (5,800)