cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
sprichar
Frequent Visitor

Add an email attachment to an existing Sharepoint list item

I am trying to make a flow that takes an email attachment and adds it to an existing Sharepoint list item. The body of the email should correlate with the item's field in the ItemID column. I've successfuly created a new item, but cannot figure out how to add it to an existing item instead.

 

Ultimately, I'm trying to add pen input images as attachments to list items, so any other workaround is also appreciated!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Hi @sprichar ,

I have made a test on my side, it does't has the issue you have mentioned.

Please make sure you have setted the value of 'Has Attachment' and 'Include Attachments' to Yes.

Capture10.PNG

Best Regards,

Community Support Team _ Zhongys

If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

5 REPLIES 5
Brad_Groux
Community Champion
Community Champion

You would Add a condition to a flow and then Use expressions in conditions to check multiple values that allows you to Apply to Each. For more information, you can view the A Visual Explanation of Flow Logical Expressions blog post and be sure to review How to Avoid Do-Until Loops and Improve Performance.

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

I've messed around with conditions, but not having any success yet. I received this error message:

 

InvalidTemplate. Unable to process template language expressions in action 'Add_attachment' inputs at line '1' and column '2580': 'The template language function 'base64ToBinary' expects its parameter to be a string. The provided value is of type 'Null'. Please see https://aka.ms/logicexpressions#base64ToBinary for usage details.'.

 

Here's the flow currently:

 

Screen Shot 2019-05-09 at 4.40.01 PM.png

Hi @sprichar ,

I have made a test on my side, it does't has the issue you have mentioned.

Please make sure you have setted the value of 'Has Attachment' and 'Include Attachments' to Yes.

Capture10.PNG

Best Regards,

Community Support Team _ Zhongys

If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Hey,

can you please share the screen picture of the flow. with each step. I am getting the same error.

I couldn't get the whole flow in one image, but hopefully this helps.

Screen Shot 2019-05-24 at 3.20.32 PM.pngScreen Shot 2019-05-24 at 3.21.26 PM.pngScreen Shot 2019-05-24 at 3.24.41 PM.png

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (2,100)