cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
ianallen13
Helper II
Helper II

Add hyperlink & attachment in outlook email

Hello, 

 

I have two issues.  I have a SP Site list where I have a flow created that when a new entry is created, it then creates an automated email sent out to that person.  Problems I'm running into is that I want a hyperlink in the Outlook email that the recipient gets that can send them back to SP (so they don't have to navigate back to original entry to recheck).

 

My other issue is that sometimes when an item is created, they may include attachments with the request - I'd like those to be included in the outlook email that the recipient receives as well.  

 

I'm pretty new to PA, so hoping that this can be solved with somewhat minimal effort.

 

Thank you so much! 

3 REPLIES 3
Mira_Ghaly
Dual Super User II
Dual Super User II

Hi @ianallen13 

 

Please follow the below steps:

1. Call Action: Get Attachments:  and pass the ID of the SharePoint List Item

Mira_Ghaly_0-1612827145654.png

2. Initialize an array

Mira_Ghaly_1-1612827245568.png

3. Add an apply_to_each Loop to iterate on the Get Attachments Action.

 

4. Get Attachment Content

Id: Sharepoint List Id

File Identifier: Id of attachment

Mira_Ghaly_3-1612827496951.png

4. Call Action: Append to array variable in the below format

Mira_Ghaly_4-1612827777667.png

5. Outside your Loop , Send email and add attachment as below:

Mira_Ghaly_5-1612827841183.png

 

 

If this post helps you with your problem, please mark your as Accepted solution.If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Hello and thank you for trying to help.  I'm afraid that I must have messed up somewhere along the lines.  Here is what I have so far... 

 

ianallen13_0-1612909490210.png

 

ianallen13_1-1612909512586.png

 

ianallen13_2-1612909537275.png

 

ianallen13_3-1612909580469.png

ianallen13_4-1612909667306.png

 

ianallen13_5-1612909703218.png

 

 

And then when I get to the send email part, I am not able to enter 'array' into the attachments portion of the email.  The flow works sending the email, which is great, but I need the attachment as well as a hyperlink.  Any thoughts on what I am missing?  Once again, thank you for your assistance. 

So I just found this video and this worked for me instead on how to create the attachment.  

 

https://www.youtube.com/watch?v=bblVbhxbo0A 

 

I still need to figure out how to create the hyperlink and have it stay in the body of the email.  Any thoughts?

Helpful resources

Announcements
User Groups Public Preview

Join us for our User Group Public Preview!

Power Automate User Groups are coming! Make sure you’re among the first to know when user groups go live for public preview.

New Super Users

Meet the Power Automate Super Users!

Many congratulations to the Season 1 2021 Flownaut Crew!

Power Platform ISV STudio

Power Platform ISV Studio

ISV Studio is the go-to Power Platform destination for ISV’s to monitor & manage applications post-AppSource publish.

Users online (30,182)