cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
DB1216
Regular Visitor

After an Apply To Each attachment in email action, further steps are disabled

Hello Community,

 

I am having an issue with an Apply To Each attachment in an email action. When the flow is executing, it disables the conditions that are inside the Apply To Each action and proceeds to exit with a successful competition message.

DB1216_0-1632472009940.png

As you can see the Condition 3 action seems greyed and disabled.

The commands are designed as such :

DB1216_1-1632472269246.png

 

The email contained a pdf file as attachment.

I also wish to point out that the problem occurs randomly. The flow sometimes works as expected, and sometimes this issue happens.

 

Can you guys point me in the right direction to a resolution or help me debug further?

 

Thank you,
DB

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
DB1216
Regular Visitor

Hello,

This issue is now solved. 
ATP was the problem, and disabling it did the trick.

 

Thank you.

DB

View solution in original post

4 REPLIES 4
eric-cheng
Solution Sage
Solution Sage

Hi @DB1216 

 

Could it be certain emails do not have PDF attachments or the filenames are in capitals as conditions are case sensitive.

 

--------------------------------------------------------------------------
If I have answered your question, please mark my post as a solution
If you have found my response helpful, please give it a thumbs up

Connect on LinkedIn

Hello Eric,

 

  • I have verified again, the email sent to the mailbox did contain a pdf file in attachment and the file extension name is correct.
  • Moreover, from these types of email, even the images in the signature are considered as attachments.

But you will notice from the first screenshot that the "Condition 3" is never activated, that is, it does not even start the condition which will detect if there is an attachment so that it will go to the YES or No branch.

 

D.B

DB1216
Regular Visitor

Hello,

This issue is occurring time and time again. Each time the email sent had the proper attachment (pdf file) with proper extension name.

What can be my next to go steps please?

 

Regards,
DB

DB1216
Regular Visitor

Hello,

This issue is now solved. 
ATP was the problem, and disabling it did the trick.

 

Thank you.

DB

Helpful resources

Announcements
Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

MPA Virtual Workshop Carousel 768x460.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

Power Automate Designer Feedback_carousel.jpg

Help make Flow Design easier

Are you new to designing flows? What is your biggest struggle with Power Automate Designer? Help us make it more user friendly!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (2,258)