cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
TP3_Altice
Level: Powered On

Approvals, Did something change I dont know about?

I've been noticing some random issues with certain elements in flow that aren't working like they were just a few weeks ago. Did MSFT change something on the back end with this tool?

 

Yesterday, I was teaching a coworker and walking him through building a flow and we were going to email a list of addresses that we pulled from a SP list. When I had done this before, I always put the addresses into an array variable(like any good programmer would) and in the TO: field I would send it to the variable. But when we tried it, no variables were selectable in the Dynamic Content window. 

 

Today, I am trying to create an approval task in a job and getting the same problem. This time, it's more serious because I have a group of approvers that needs to receive this task and we all know that you cant assign it to an AD group (which is dumb) so you have to send the approval to each email individually. Here's how I built a similar task a few months ago and it works this way:

 

variable.jpg

 

Here is how I see it today and what I'm trying to do:

variabl2.jpg 

 

And this is what results when I try to run this:

variable error.jpg

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Super User
Super User

Re: Approvals, Did something change I dont know about?

HI @TP3_Altice 

 

You found a tricky one. The way I get mine to work is to have one variable that concatenates the email address with ";" and use that in the "from" field. That's working fine, but I can't understand why the variables don't show up anymore.

 

Probably the From was changed so that only one variable is accepted but still doesn't explain why they don't show up. Did you change the type to something other than string?

 

Can you try the "concatenate" workaround using a "Compose," for example and let me know if that solves your problem?

 

If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Cheers
Manuel

View solution in original post

1 REPLY 1
Super User
Super User

Re: Approvals, Did something change I dont know about?

HI @TP3_Altice 

 

You found a tricky one. The way I get mine to work is to have one variable that concatenates the email address with ";" and use that in the "from" field. That's working fine, but I can't understand why the variables don't show up anymore.

 

Probably the From was changed so that only one variable is accepted but still doesn't explain why they don't show up. Did you change the type to something other than string?

 

Can you try the "concatenate" workaround using a "Compose," for example and let me know if that solves your problem?

 

If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Cheers
Manuel

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
firstImage

New Ranks and Rank Icons in April

Read the announcement for more information!

firstImage

Better Together Contest Finalists Announced!

Congrats to the finalists of our ‘Better Together’-themed T-shirt design contest! Click for the top entries.

firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Community Summit North America

The top training and networking event across the globe for Microsoft Business Applications

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (4,777)