cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
gwsmith
Frequent Visitor

Change order of inputs on Manually Trigger a Flow

Is it possible to change the order of inputs in Manually Trigger a Flow?  When editing the flow, they seem to appear in the order they were created.  When I run the flow, they seem to display in a random order.

 

Editing the Flow:

 
 

Editing the FlowEditing the Flow

 

Running the Flow:

 

Running the FlowRunning the Flow

 

Neither of these is the order I would like them to be.  My only option to reorder them while editing is to delete them all and recreate in the order I want (then probably fix every use of them within the flow), but that ultimately won't help me if they display randomly anyway when the flow is run.

6 REPLIES 6
rocamp
Microsoft
Microsoft

Hi @gwsmith ,

 

I have not seen this issue reproduce in my time using the manual trigger. I tried to do this again with similar inputs to the ones you have, and mine are showing in the order they are while editing the Flow. Can you select the 3 dots next to the trigger name and select peek code and display the output here?

MD_0816
Frequent Visitor

Hi, has anyone resolved this issue? 

 

I am experiencing the same thing, and regardless of the order I created the inputs, the questions are still asked randomly 

Anonymous
Not applicable

@rocamp did you actually read the question? The behaviour you mention is the problem. The issue is that the inputs always appear in the order they were created, and sometimes that's not the order I want them to appear in. The only solution, then, is to delete all the inputs and carefully recreate them in the correct order - which you can't do if you actually use those values in your flow. Which means I have to go through and carefully delete all the places it's used, or replace them with a variable, before I can do something as simple as change the order of inputs.

@gwsmith I don't think the ability to do this exists; it has been posted to PA Ideas, and you can vote for it and track it there.

wobyn
Frequent Visitor
milosz_p
Frequent Visitor

Thanks for the workaround. It was brilliant.

Although I do agree this is simple thing Microsoft should handle first. Even the workaround still weird as it is not changing in UI editor but it did changed when Test and run (as previously mentioned)

 

Thanks again

Helpful resources

Announcements
MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Are Your Ready?

Test your skills now with the Cloud Skill Challenge.

Top Solution Authors
Users online (78,045)