cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
LorisCavalli
New Member

Condition check a Chioce

I'm starting with Power Automate but I don't understand why my flow doesn't give errors but the condition is always false.

I check the contents of a SharePoint List column defined as Choice, maybe that's the problem?

LorisCavalli_0-1651771836022.png

It is in Italian but I think that the problem is still understandable.
Here below the Flow options:

LorisCavalli_1-1651771961369.png

And here below the condition always "False" 😞

LorisCavalli_2-1651772052520.png

Where am I wrong let me understand.
Thanks

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
v-yujincui-msft
Community Support
Community Support

Hi @LorisCavalli ,

 

It seems to be caused by the dynamic content you are using.

vyujincuimsft_0-1652064033431.png

vyujincuimsft_1-1652064058392.png

Maybe you could try to Select Dynamic content with 'Value'(Region Value).

vyujincuimsft_2-1652064748571.png

vyujincuimsft_3-1652064800464.png

In addition, you could consider adding a Compose action before the Condition Action to see if the corresponding output is correct.

vyujincuimsft_4-1652065000380.png

vyujincuimsft_5-1652065585281.png

 

 

Best Regards,
Charlie Choi

View solution in original post

4 REPLIES 4
Rhiassuring
Community Champion
Community Champion

Hello @LorisCavalli !

Sometimes, this all happens because of a space that is hard to see. 

Can you check the following for me?

 

1) From a recent run of the flow, check (and if you could, screenshot please) the section from the initial trigger output where you can see "EUR" - I see it in your list, but it might have some weird encoding coming through. 

 

2) In your condition, it seems silly, but please be sure there is no trailing space on your EUR. It happens to the best of us.

 

Cheers,

 

Rhia

LorisCavalli
New Member

Thanks for the answer, I have checked from both sides but I don't see spaces of any kind.

LorisCavalli_0-1651828783540.pngLorisCavalli_1-1651828866971.png

 

What could I do, alternatively?

v-yujincui-msft
Community Support
Community Support

Hi @LorisCavalli ,

 

It seems to be caused by the dynamic content you are using.

vyujincuimsft_0-1652064033431.png

vyujincuimsft_1-1652064058392.png

Maybe you could try to Select Dynamic content with 'Value'(Region Value).

vyujincuimsft_2-1652064748571.png

vyujincuimsft_3-1652064800464.png

In addition, you could consider adding a Compose action before the Condition Action to see if the corresponding output is correct.

vyujincuimsft_4-1652065000380.png

vyujincuimsft_5-1652065585281.png

 

 

Best Regards,
Charlie Choi

Your suggestions allowed me to solve the problem thanks. 🙏

Helpful resources

Announcements
Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

New Ideas Forum MPA.jpg

A new place to submit your Ideas for Power Automate

Announcing a new way to share your feedback with the Power Automate Team.

MPA Virtual Workshop Carousel 768x460.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

MPA Licensing.jpg

Ask your licensing questions at the Power Automate AMA!

Join Priya Kodukula and the licensing team, super users and MVPs to find answers to your questions on Power Automate licensing.

Users online (1,741)