cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
the_joey_o
Level: Powered On

Copying SharePoint Files to Google Drive is Failing on Folders

I'm trying to copy files from our sharepoint document libraries to Google drive as a backup. Right now, when I try do this, it seems to fail on folders with error code 404 "does not exist". Is there a way around this?

 

Thanks!

1 REPLY 1
Community Support Team
Community Support Team

Re: Copying SharePoint Files to Google Drive is Failing on Folders

Hi @the_joey_o,

 

Could you please share a screenshot of your flow's configuration?

Could you please show a bit more about your error message?

Further, do you copy all files from your SharePoint library to Google Drive or copy the file to Google Drive when a file is created in your SharePoint library?

 

If you want to copy all files from your SharePoint library to Google Drive, please take a try with the following workaround:

  • Add a proper trigger, here I use Flow Button trigger.
  • Add a "List folder" action, specify Site Address and File Identifier.
  • Add a "Apply to each" action, input parameter set to output of "List folder" action.
  • Within "Apply to each" action, add a Condition, Left input box set to IsFolder dynamic content of "List folder" action, right input box set to true. Within middle drop down, choose is equal to.
  • Within "If/no" branch of Condition, add a "Get file content" action, specify Site Address and File Identifier field set to Id dynamic content of "List folder" action. Then add a "Create file" action of Google Drive connector, File name field set to DisplayName dynamic content of "List folder" action, File content field set to File Content dynamic content of "Get file content" action.

Image reference:2.JPG

 

3.JPG

The flow works successfully as below:4.JPG

 

 

If you want to copy the file to Google Drive when a file is created in your SharePoint library, please take a try with the following workaround:5.JPG

The flow works successfully as below:6.JPG

 

 

Please check if you have specify proper folder within Folder path field of "Create file" action of Google Drive connector. Also please check if the specific folder is existed in your Google Drive.

 

In addition, please also consider take a try to re-create a connection to Google Drive connector within your flow and run your flow again to check if the issue is solved.

 

Best regards,

Kris

 

 

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Helpful resources

Announcements
firstImage

Watch Sessions On Demand!

Continue your learning in our online communities.

Power Platform 2019 Release Wave 2 Plan

Power Platform 2019 Release Wave 2 Plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

thirdimage

Flow Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

thirdImage

New Flow Community Board!

Check out the new Microsoft Flow Community Blog Topic Suggestion board!

fourthImage

Australia Summit

Travel to Melbourne and network with thousands of peers!

fifthimage

Microsoft Learn

Learn how to build the business apps that you need

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

seventhimage

Webinars & Video Gallery

Watch & learn from the Flow Community Video Gallery!

Top Kudoed Authors
Users Online
Currently online: 148 members 3,990 guests
Please welcome our newest community members: