cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Frequent Visitor

Create HTML table from Sharepoint List with multi-selection choose

Hi All!

I want to build an HTML table from a Sharepoint list and then paste it into an email.

Scrennshot2.jpg

The problem is that one of the columns in the Sharepoint list contains multi-selection. To extract value from multi-select I use the expression:

 

first(body('Get_items')?['Value'])?['Region']

 

Screenshot_1.png

But when I run a flow in a multi-select column I get the following:

 

[{"@odata.type":"#Microsoft.Azure.Connectors.SharePoint.SPListExpandedReference","Id":0,"Value":"Armenia"},
{"@odata.type":"#Microsoft.Azure.Connectors.SharePoint.SPListExpandedReference","Id":4,"Value":"Kazakhstan"},
{"@odata.type":"#Microsoft.Azure.Connectors.SharePoint.SPListExpandedReference","Id":5,"Value":"Kyrgystan"},
{"@odata.type":"#Microsoft.Azure.Connectors.SharePoint.SPListExpandedReference","Id":11,"Value":"Uzbekistan"}]

 

 

Screenshot_2.png

How to create HTML table in such a way that I see multi-select values in the corresponding column without additional information? In my case only Armenia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Uzbekistan without [{"@odata.type":"#Microsoft.Azure.Connectors.SharePoint.SPListExpandedReference","Id":0,"Value":  🙄

 

Thanks in advance
Anton
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Microsoft
Microsoft

Hi @Anton_Sysoev,

 

In the Select action card you are already setting the initial value as "body('Get_items')?['Value']". 

 

When you set the Region field you should use: first(item()?['Choice'])?['Value']

But this will only show you the first "Choice".

 

Instead, You can try to use this expression: 

        

 

 

xpath(xml(json(concat('{"root":{"choices":', item()?['Region'] , '}}'))), '/root/choices/Value/text()')​

 

 

 
It should return all the values like: ["Armenia", "Kazakhstan", "Kyrgyzstan", "Uzbekistan"]
 
If it returns extra characters like ""Armenia"", you can add next a Compose action card with a similar expression like this: 
       

 

 

replace(replace(replace(body('Create_CSV_table'),'[',''),']',''),'""','')

 

 

 
Please let me know if this solves your issue.
 
Best Regards,
Ademar Urbano
Power Platform Support Engineer

View solution in original post

5 REPLIES 5
Microsoft
Microsoft

Hi @Anton_Sysoev,

 

In the Select action card you are already setting the initial value as "body('Get_items')?['Value']". 

 

When you set the Region field you should use: first(item()?['Choice'])?['Value']

But this will only show you the first "Choice".

 

Instead, You can try to use this expression: 

        

 

 

xpath(xml(json(concat('{"root":{"choices":', item()?['Region'] , '}}'))), '/root/choices/Value/text()')​

 

 

 
It should return all the values like: ["Armenia", "Kazakhstan", "Kyrgyzstan", "Uzbekistan"]
 
If it returns extra characters like ""Armenia"", you can add next a Compose action card with a similar expression like this: 
       

 

 

replace(replace(replace(body('Create_CSV_table'),'[',''),']',''),'""','')

 

 

 
Please let me know if this solves your issue.
 
Best Regards,
Ademar Urbano
Power Platform Support Engineer

View solution in original post

Hi @Ademar.

Thanks for your reply.

Unfortunately, it doesn't work.

I try to put expression, but the expression is invalid.

Screenshot_3.png

 

Can help to correct the expression to work properly?

Thanks,

Anton.

Hi @Anton_Sysoev,

 

Sometimes it doesn't accept right away a "copy-paste" expression. Verify if the quotes or double quotes are correct or the character was changed with the copy-paste.

 

If nothing its wrong ... insist a bit! 🙂 set the expression and press enter, or just set a normal one then change and update. 

 

The only thing that should be necessary to change its the field name, where I already put "Region", verify if this is the correct, easy way to be sure about the field name that you need to use if to see on the get items output. 

 

Please let me know if it worked,

 

Best regards,

Ademar Urbano

Power Platform Support Engineer 

 

 

 

 

This is magic! It works!
Many thanks @Ademar!
I would never do it myself without your help!

Best regards, Anton Sysoev.

Frequent Visitor

@Ademarthanks for this solution--I had to modify the Replacex3 expression in an unexpected way--the first time I tried it the brackets were gone but the " stubbornly remained. Didn't matter if it was a single one or pair in the expression. Finally I looked at the raw outputs of the previous step and saw that the quotes were being represented in html: "

When I replaced the " with %quot; in the expression it worked perfectly.

Helpful resources

Announcements
Microsoft Ignite

Microsoft Ignite

Join digitally, March 2–4, 2021 to explore new tech that's ready to implement. Experience the keynote in mixed reality through AltspaceVR!

New Super Users

Meet the Power Automate Super Users!

Many congratulations to the Season 1 2021 Flownaut Crew!

New Badges

New Solution Badges!

Check out our new profile badges recognizing authored solutions!

MPA Community Blog

Power Automate Community Blog

Check out the community blog page where you can find valuable learning material from community and product team members!

Users online (58,419)