cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Regular Visitor

Create SharePoint group with a specific owner

Hello,

 

When I create a group by specifying the OwnerTitle, it is not taken into account. I do not understand why. Would you have a solution please?

 

My JSON : 

{
    "inputs": {
        "host": {
            "connection": {
                "name": "@parameters('$connections')['shared_sharepointonline_2']['connectionId']"
            }
        },
        "method": "post",
        "body": {
            "method": "POST",
            "uri": "_api/web/sitegroups",
            "headers": {
                "accept": "application/json;odata=verbose",
                "content-type": "application/json;odata=verbose"
            },
            "body": "{ '__metadata': { 'type': 'SP.Group' }, 'Title': '@{variables('grCollab')}', 'OwnerTitle': '@{body('Mettre_à_jour_l''élément')?['Responsable_x0020_client']?['Claims']}'}"
        },
        "path": "/datasets/@{encodeURIComponent(encodeURIComponent(variables('SiteUrl')))}/httprequest",
        "authentication": "@parameters('$authentication')"
    },
    "metadata": {
        "flowSystemMetadata": {
            "swaggerOperationId": "HttpRequest"
        }
    }
}

The body : 

 '__metadata': { 'type': 'SP.Group' }, 'Title': 'Test Collabs 3 - Collaborateurs', 'OwnerTitle': 'i:0#.f|membership|testdv@xxxxxxxxxxxxxxx.xxx'}

The output : 

{
  "d": {
    "__metadata": {
      "id": "https://xxxxxxxxxxx.sharepoint.com/sites/Projects/_api/Web/SiteGroups/GetById(67)",
      "uri": "https://xxxxxxxxxxx.sharepoint.com/sites/Projects/_api/Web/SiteGroups/GetById(67)",
      "type": "SP.Group"
    },
    "Owner": {
      "__deferred": {
        "uri": "https://xxxxxxxxxxx.sharepoint.com/sites/Projects/_api/Web/SiteGroups/GetById(67)/Owner"
      }
    },
    "Users": {
      "__deferred": {
        "uri": "https://xxxxxxxxxxx.sharepoint.com/sites/Projects/_api/Web/SiteGroups/GetById(67)/Users"
      }
    },
    "Id": 67,
    "IsHiddenInUI": false,
    "LoginName": "Test FDE Collabs 3 - Collaborateurs",
    "Title": "Test FDE Collabs 3 - Collaborateurs",
    "PrincipalType": 8,
    "AllowMembersEditMembership": false,
    "AllowRequestToJoinLeave": false,
    "AutoAcceptRequestToJoinLeave": false,
    "Description": null,
    "OnlyAllowMembersViewMembership": true,
    "OwnerTitle": "TATA",
    "RequestToJoinLeaveEmailSetting": null
  }
}

Thanks for your help and sorry for my english 😉

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Community Support
Community Support

HI @FredCamoai ,

 

It seems that you would like to create a SharePoint group with a specific owner.

 

I have seen the following threads for your reference:

https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/2dcf6e49-cff8-403b-b52e-04d240bef16d/set-group-own...

https://sharepoint.stackexchange.com/questions/198710/changing-the-owner-of-a-group-via-rest-api

 

Best regards,

Mabel

 

Community Support Team _ Mabel Mao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

2 REPLIES 2
Highlighted
Community Support
Community Support

HI @FredCamoai ,

 

It seems that you would like to create a SharePoint group with a specific owner.

 

I have seen the following threads for your reference:

https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/2dcf6e49-cff8-403b-b52e-04d240bef16d/set-group-own...

https://sharepoint.stackexchange.com/questions/198710/changing-the-owner-of-a-group-via-rest-api

 

Best regards,

Mabel

 

Community Support Team _ Mabel Mao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Highlighted
Helper III
Helper III

I too am trying to do this, but i keep getting the following error:

{
"status": 400,
"message": "An entry without a type name was found, but no expected type was specified. To allow entries without type information, the expected type must also be specified when the model is specified.\r\nclientRequestId: f1578e3e-011b-437f-aaaf-552b6c1d9271\r\nserviceRequestId: 5d303f9f-604a-b000-122c-a2b4f8d6777c",
"errors": [
"-1",
"Microsoft.SharePoint.Client.InvalidClientQueryException"
]
}
 
I don't see any typos.  But there must be one or I'm missing something. 
 
flow_failing_group_creation.PNG

Helpful resources

Announcements
Community Conference

Power Platform Community Conference

Check out the on demand sessions that are available now!

Power Platform ISV Studio

Power Platform ISV Studio

ISV Studio is designed to become the go-to Power Platform destination for ISV’s to monitor & manage published applications.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (8,484)