cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
sandeepnmenon
Microsoft
Microsoft

Dynamics 365 triggers not triggering

I have a flow that is triggered when a Dynamics record is created or updated, but it doesn't trigger until I go to the flow and turn it off and back on again or edit flow->save.

flow.PNG

 

 

 

Not facing the same issue for other triggers (like Twitter), so guessing nothing to do with license.

I am using the latest version of Chrome as as browser, our network activity is very good

The dynamics instance that I am testing on is TIP (Test in Production) for Dynamics CRM developers.

 

 

 

Is there any way to find out the reason for flows and triggers not working or taking a long time to start?

 

This unreliability makes it very difficult to leverage the same and demonstrate it's potential to any senior members of staff.

 

 

6 REPLIES 6
v-yamao-msft
Community Support
Community Support

Hi @sandeepnmenon,

 

The issue could not be reproduced by me.

According to your description, I have created a simple flow to send out a push notification when a dynamics record is updated. It will be triggered once a record in the specified entity is updated.

There is no need for me to turn it off and back on or edit the flow.

I am using Edge, and Production instance for testing.

1.PNG

Which Flow Plan are you using?

If you are using trigger for Dynamics 365 – When a record is created, will it have the same issue? 

 

Best regards,

Mabel

Community Support Team _ Mabel Mao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

 Hi @v-yamao-msft

 

I am using "Microsoft Flow Free" product license, which as per my understaning does 5-min checks. I have waited for more than that time. And as soon as I do a blank edit-save, the flow is triggered.

 

Yes, the same issue for "record is created" trigger as well.

If it helps I am getting the exact same issue - the flow will not run unless I disable and then enable the Flow (I've waited several hours even though we should be on the P2, 1 minute refresh). 


Microsoft, any ideas? This is a deal-breaker for us

garda
New Member

Hi guys,

have you been able to fix the issue? I'm having exactly same problem

I have to admit I didn't follow up on the Microsoft response yet (sending copy of Flow and Flow plan etc.) but I did find a workaround that suited our needs:

Rather than using the Dynamics 365 connectors I used the Common Data Service connectors and they all seem to trigger without issue - I believe we're on P2 so we see most of these run instantly but not more than a minute as promised. 

I have done exactly the same. Colleague from Microsoft recommended me to use the CDS connectors instead the D365 connectors in MS Flow.

It helped.

Helpful resources

Announcements
Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

New Ideas Forum MPA.jpg

A new place to submit your Ideas for Power Automate

Announcing a new way to share your feedback with the Power Automate Team.

MPA Virtual Workshop Carousel 768x460.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

Super User 2 - 2022 Congratulations 768x460.png

Welcome Super Users

The Super User program for 2022- Season 2 has kicked off!

Users online (4,656)