cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
JordanGman Helper I
Helper I

Email Approval Chain with multiple conditions is not working

Approval Chain capture.PNG

Am I missing necessary formating for this Flow to run? The first condition for test one runs however test two does not work correctly. Any help on this issue would be greatly appreciated. Thanks!

5 REPLIES 5
Community Support
Community Support

Re: Email Approval Chain with multiple conditions is not working

Hi JordanGman,

 

From your screenshot, I assumed that you have a Choice column in SharePoint list. What value have you set for the Choice column?

 

I add a Choice column in the list and configure its value as “#test1”, “#test2”, “#test3”.

2.PNG
Then I configure the flow looks like below:

3.PNG

The flow runs succeed, an approval email could be sent.
4.PNG


Please check the Condition Value and enter the right value to try again. Hope my flow could be a reference for you.

 

Best regards,
Mabel Mao

Community Support Team _ Mabel Mao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Highlighted
JordanGman Helper I
Helper I

Re: Email Approval Chain with multiple conditions is not working

This is what exactly what I have done. the column in SP is set up correctly as a choice column and the first condition runs for test one. However Test 2 and Test 3 triggers are not working for some reason. They are set up as options in the choice column.

Piagno Kudo Commander
Kudo Commander

Re: Email Approval Chain with multiple conditions is not working

Does "Test 2" work when you Change "Test 1"-->"Test 2" and "Test 2"-->"Test 1"?

JordanGman Helper I
Helper I

Re: Email Approval Chain with multiple conditions is not working

Yes when changing the order the first condition still works. The Flow appears to break at the second (if no) condtion. That is why I fear this may be a formatting issue.

Piagno Kudo Commander
Kudo Commander

Re: Email Approval Chain with multiple conditions is not working

Try to put the condition below the other condition and not in the "if no" section.

And check if the formatting is the same in the "advanced" view.

Helpful resources

Announcements
MBAS Gallery 2020

MBAS Gallery 2020

Watch Microsoft Business Applications Summit sessions on-demand.

firstImage

New Ranks and Rank Icons released on April 21!

The time has come: We are finally able to share more details on the brand-new ranks coming to the Power Automate Community!

firstImage

Now Live: Power Virtual Agents Community!

We are excited to announce the launch of Power Virtual Agents Community. Check it out now!

firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Community Summit North America

The top training and networking event across the globe for Microsoft Business Applications

Top Solution Authors
Users online (6,920)