cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
obadiahjohnson
Advocate II
Advocate II

Envoy Connector Message is not a valid JSON format and Invalid/Missing Token

I've created a simple flow triggered when an MS Form is submitted it retrieves the form data and populates Envoy's Create Invites with the form data.

I'm getting the below error message even though the form information populating the Envoy connector is all strings.

{
  "error": {
    "code"400,
    "source""flow-apim-msmanaged-na-eastus2-01.azure-apim.net",
    "clientRequestId""357fa99b-4c70-4fab-858a-ab3248fc8235",
    "message""The response is not in a JSON format.",
    "innerError""Token is invalid or missing"
  }
 
Here's the flow
obadiahjohnson_0-1641516187229.png

 

obadiahjohnson_1-1641516205945.png

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
obadiahjohnson
Advocate II
Advocate II

I contacted Envoy and they gave me this below message:

 

Thank you so much for your patience. It appears there's an issue with Power Automate and Envoy, Power Automate actions are currently failing if using an Envoy connection based on Username/Password which is the default connection type. This is being looked into and I'll update you once it has been resolved. Sorry for any inconvenience.
 
Best,
Support Specialist | Envoy

View solution in original post

7 REPLIES 7
Pstork1
Dual Super User
Dual Super User

Have you tried it without supplying a Content-type in the field?  That's an optional field and in this case provides no real benefit.



-------------------------------------------------------------------------
If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

I hadn't but I tried it just now. Interestingly enough I get the exact same error message. 

The Envoy piece comes preloaded with the Content-type so I assumed it was essential to the function but that was a great idea to check.

The next thing I would check is to start checking the fields, especially date fields, to make sure they are in an appropriate format.



-------------------------------------------------------------------------
If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Hi @obadiahjohnson ,

 

Can you check the credentials which you are using to connect to this connector are correct ? Token missing errors suggest that either you did not enter correct credentials or you do not have access. 

 

Thanks

Yes, I've confirmed the connection is valid per the connections section in the flow. I used the login credentials that I have with Envoy.

obadiahjohnson_0-1641831321290.png

 

All the fields are string fields except the date field which I also tested as a string instead of the Date value that Forms gives. 

obadiahjohnson
Advocate II
Advocate II

I contacted Envoy and they gave me this below message:

 

Thank you so much for your patience. It appears there's an issue with Power Automate and Envoy, Power Automate actions are currently failing if using an Envoy connection based on Username/Password which is the default connection type. This is being looked into and I'll update you once it has been resolved. Sorry for any inconvenience.
 
Best,
Support Specialist | Envoy

Helpful resources

Announcements
Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

MPA Virtual Workshop Carousel 768x460.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

Power Automate Designer Feedback_carousel.jpg

Help make Flow Design easier

Are you new to designing flows? What is your biggest struggle with Power Automate Designer? Help us make it more user friendly!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (2,855)