cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
gazzo1967
Impactful Individual
Impactful Individual

Field not found/Compose Issue :(

Hi All

Hope everyone ok during this difficult time!

Ok i have an issue that i can't resolve

 

i have a flow that updates a sharepoint list with using the office365 user connector.
i then do a second get item to gather a text string from a field populated by the O365 user connector where i need to split the text string which would look like this 

 

one two three - red

I am using a compose expression to split the string here is my code 

split(triggerBody()['person_location'],'-')[1]
But i am getting an error stating my field does not exist!
 
Here is the get item before my Compose
getitem.JPG
as you can see the person_location field is there and populated
 
but my Compose function says it doesnt
gcompose.JPG
Is it because my Split formula is wrong?
I have double check the column name in my sharepoint list and it is the correct name (checked the url field name )
 
Thanks
Gary
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

ohhh @gazzo1967  from your output just do this first(split(YOUR OUTPUT COMPOSE,'-')) to get Landiwood fire station or last(split(YOUR OUTPUT COMPOSE,'-')) to get red



Did I answer your question? Please consider to Mark
my post as a solution! to guide others :winking_face:

Proud to be a Flownaut!


If you want you can follow me at www.christianabata.com Quieres contenido en español? Síguenos en Power Automate LA

View solution in original post

13 REPLIES 13
ChristianAbata
Super User
Super User

hi @gazzo1967  I recomend you to add a compose with the value of person location and then another to split the output compose, try this.



Did I answer your question? Please consider to Mark
my post as a solution! to guide others :winking_face:

Proud to be a Flownaut!


If you want you can follow me at www.christianabata.com Quieres contenido en español? Síguenos en Power Automate LA

@ChristianAbata 

Thank you for replying

 

i am using a Compose
but it not 'seeing' the field.

 

So i cant understand why not working

Gary

could you share a complete screanshot @gazzo1967 ?



Did I answer your question? Please consider to Mark
my post as a solution! to guide others :winking_face:

Proud to be a Flownaut!


If you want you can follow me at www.christianabata.com Quieres contenido en español? Síguenos en Power Automate LA

@ChristianAbata 

Capture1.JPG

 

My expression is 

split(triggerBody()['person_location'],'-')[1]

@gazzo1967  what I'll do is use parse json to get all the data in Get Item, and then use compose to see if I have someting in the value parsered into a compose.

 

See an example of how can you can use parse json.

getformsImage.gif



Did I answer your question? Please consider to Mark
my post as a solution! to guide others :winking_face:

Proud to be a Flownaut!


If you want you can follow me at www.christianabata.com Quieres contenido en español? Síguenos en Power Automate LA

@ChristianAbata 

Again thank you for your help :0)

I have tested my first compose and that works now adding the Json
What do i add to the parse Json Schema?

Hi @gazzo1967 

 

Make sure you have some data in that field. If no data in that field that means ODATA don't show the schema name.

 

Thanks



Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you liked my response, please consider giving it a thumbs up


Proud to be a Flownaut!

Learn more from my blog
Power Automate Video Tutorials
gazzo1967
Impactful Individual
Impactful Individual

@ChristianAbata 
Sorry i think i communicated that wrong 😞

 

I don't know what to put into the Parse Json Schema

 

Thanks for the Kudos but not deserved 

@gazzo1967  firs you need to get the output from getItem an then copy that output and create ParseJson, and in create Generate schema paste the GetItemOutput



Did I answer your question? Please consider to Mark
my post as a solution! to guide others :winking_face:

Proud to be a Flownaut!


If you want you can follow me at www.christianabata.com Quieres contenido en español? Síguenos en Power Automate LA
gazzo1967
Impactful Individual
Impactful Individual

@ChristianAbata 

My first compose shows this
Capture.JPG

i copy the inputs

 



Capture1.JPG

 

i get an error

gazzo1967
Impactful Individual
Impactful Individual

@abm 
The field is populated by the O365 Connector

ohhh @gazzo1967  from your output just do this first(split(YOUR OUTPUT COMPOSE,'-')) to get Landiwood fire station or last(split(YOUR OUTPUT COMPOSE,'-')) to get red



Did I answer your question? Please consider to Mark
my post as a solution! to guide others :winking_face:

Proud to be a Flownaut!


If you want you can follow me at www.christianabata.com Quieres contenido en español? Síguenos en Power Automate LA

View solution in original post

@ChristianAbata 

Im sorry.
i found my mistake!
the expression should be
last(split(outputs('location'),'-'))

Thank you for your help 🙂
Gary

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (2,893)