cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
samstarzy
Level: Powered On

Flow Fail: Update "Person or Group" Type Metadata on Document Library From List

Hello all,

I am building a flow that takes an attachment (and metadata) that a user submits to a Sharepoint list and copies it to a specified document library.

 

I was able to successfully run this flow until I added a data collumn to capture the person that submitted the list item and attachment to trigger the flow. See below.

Capture.PNG

 

I then added this metadata to my document library and the flow began failing, both when trying to update the data, and when leaving it blank. See below.

 Capture1.PNG

 

 

 

Here is the flow when it is set to leave the "Submitted by claims" field blank.

 

Capture2.PNGThe metadata should not copy over here.

 Here is the error output when the flow is instructed to leave the data blank, as seen above.


Capture4.PNGHighlighted error message included belowBody

{
  "message""User value is invalid.\r\nclientRequestId: e560c883-3179-4a0e-b860-f3cba7b69a56\r\nserviceRequestId: 0274709e-0082-0000-0a60-c458b70cd648",
  "status"400,
  "source""https://ndepanaconda.sharepoint.com/sites/anacondapublicrecords/_api/SP.APIHubConnector.UpdateListItem",
  "errors": [
    "-1",
    "Microsoft.SharePoint.SPConnectorException"
  ]
}

 

 

And here is the flow when the "Submitted by Claims" data is set to be taken from "When an item is Created" dynamic content.

 

Capture3.PNG"Submitted by Claims" taken from "When an Item is Created" Dynamic Content

 And here is that flow failing.

Capture5.PNGError message is the same as before. See below.

 

Body
{
  "status"400,
  "message""User value is invalid.\r\nclientRequestId: a873746a-5ca5-4f4b-992a-f6270abd3c1e\r\nserviceRequestId: 0472709e-3046-0000-0a60-c31393e07f91",
  "source""https://ndepanaconda.sharepoint.com/sites/anacondapublicrecords/_api/SP.APIHubConnector.UpdateListItem",
  "errors": [
    "-1",
    "Microsoft.SharePoint.SPConnectorException"
  ]
}

 

I am really confused as why this is failing. Any help would be greatly appreciated. Please let me know if there is anything I can do to clarify what is going on here.

Thank you,
Sam

Helpful resources

Announcements
firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

firstImage

Incoming: New and improved badges!

We've given our badges an overhaul and also added some brand new ones!

fifthimage

Microsoft Learn

Learn how to build the business apps that you need.

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

seventhimage

Webinars & Video Gallery

Watch & learn from the Power Automate Community Video Gallery!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors (Last 30 Days)
Users online (6,946)