cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Helper V
Helper V

Flow and SharePoint : Send Email with Attachment - unreadable Attachment's content

Hello fellow flowers !

 

I am currently building a flow, which you've already seen before : When an item is created whithin a certain Sharepoint List,

I get the elements and the files attached and then send an email (I just have more operations in the way because I get elements from another list to retrieve the good email to send it).

 

I've followed Laura Roggers' video on How to get and send attachments

 

Everything is working, my Flow is sending the emails....

BUT the attachment are corrupted.

Here are some scrrenshots on How I get the attachments from the list :

 

When an item is created, Get Attachments

flow01-getElement.png

 

For each attachment, get attachment content

flow02-getAttachmentContent.png

 

Then, send an email (I don't really know why it has looped here, buecause, that is absolutely silly, it is sending me the same email twice, but each with a different attachment -if i have multiple attachments on my item)

flow03-sendEmail.PNG

 

Here is the actionOutput i'm putting into "Attachment's body/Content"

flow03-sendEmail02.PNG

Now, as i said, the flow is working well, it is sending emails, and the attachments are attachedµ. The only BIG problem is that the attachments are corrupted and nothing can open them.

 

Here is he contentBytes I got when i test, it is a really weird format !

flow04-contentBytesWrong.PNG

 

 So, do you know :

- How to attach several attachments to a single email ?

- How to get the Attachment content format good to have correct and valid attachments in my emails ?

 

Thanks a lot ! 🙂

27 REPLIES 27

Hi Charles, 

 

Thanks.

 

 

is it before action: Start and wait Approval or after action:  Start and wait approval ?  

 

I try to add before Start and Wait approval, it failed.    

 

18 Apr.jpg

 

 

@bbsin 

you need to first initiate the variable, then fill it and then finally add it into the ask for approval. I can now ad pictures again:

initiate variable:

a5.JPG

 

 

 

 

then fill it:

a6.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

then add array into approval:

a2.JPG

a4.JPG

 

hope this helps

 

Hi Charles, 

 

initiate variable - which section shld I add into?  is it at the X in red?  Thanks

2.jpg

 

I would do everything after 6

Ok. Tks

Will try it

Hi, 

 

This error occured after adding the variable?   what does it mean?  Tks

 

error.JPG

Not really sure, it looks like you have not selected the correct Id for the action.

ok.. will have a look again. thanks

Helpful resources

Announcements
Community Conference

Power Platform Community Conference

Check out the on demand sessions that are available now!

MPA Community Blog

Power Automate Community Blog

Check out the community blog page where you can find valuable learning material from community and product team members!

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (8,700)