cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
jecota
Microsoft
Microsoft

Flow not being triggered when Azure DevOps item Assigned To an alias

I'm trying to create a Flow that sends me an email when an Azure DevOps item is Assigned to an alias. For the field "Assigned To" I've tried listing it as alias@microsoft.com, [TEAM FOUNDATION]\alias, and just alias, but none are triggering the Flow. 

9 REPLIES 9
Jcook
Super User III
Super User III

Hello @jecota

Could you Share a configuration of your flow.
What exactly are you referring to with alias, is this just a assign to name

—Josh
If you like my post please hit the "Thumbs Up" -- If my post solved your issue please "Mark as a Solution" to help others

Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you like my post please hit the Thumbs Up


Proud to be a Flownaut!


Check out my blog for Power Automate tips,
tricks, and guides
FlowAltDelete





v-bacao-msft
Community Support
Community Support

 

Hi @jecota ,

 

It is recommended to pick Team Name and Assigned To from the dropdown list.

When you test, please ensure you have assigned an item in the specified Organization and Project.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

I chose a Team Name from the dropdown and was able to find the correct Assigned To starting with "vstfs:///Framework/IdentityDomain/" but once saved, this still doesn't trigger any action. 

 

I also checked the Organization and Project and they all match.

 

Hi @jecota ,

 

Have you specified a work item type?

Following is my flow configuration, I picked the option from the dropdown list to configure these four fields.

1.PNG

And the flow could be triggered normally, the following is the flow run history:

4.PNG

3.PNG

Have you saved the update after you have assigned to one user?😄

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

@v-bacao-msft, yes I specified a Work Item Type and Saved after all changes.

 

Below is my configuration and it is not able to be triggered as I believe the "Assigned To" is not being recognized. 

 

Capture.JPGCapture1.JPG

 

Hi @jecota ,

 

A few of my concerns are that your function displays preview, and mine is premium.

 

The second is that when I assign Assigned To, I choose the email address of the relevant user, but the configuration on your side seems to be different. I'm afraid I'm not familiar with vstfs. Will this affect the triggering of Flow?

 

Finally, when you test, make sure that you assign users to the RDQuota work item.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Hi @v-bacao-msft,

 

I've updated my function to premium to match yours and have identified that the problem is still with the Assigned To field. If I assign it to my individual email, the flow triggers successfully, the problem is I'm trying to assign it to an aad team created within Azure DevOps and this doesn't seem to trigger correctly. The long identifier "vstfs:///Framework/IdentityDomain/..." is what shows up for me in the dropdown once I select the Team Name.

 

Does this function just not work with an aad group?

 

quota.JPG

 

Hi @jecota ,

 

Maybe we could not assign a work item to a group.

The hint in this filed is “The name of the member who currently owns the work item”.

So, I am afraid that it is a limitation to configure this field.

https://docs.microsoft.com/en-gb/connectors/visualstudioteamservices/#when-a-work-item-is-assigned

10.PNG

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
wusian1203
Frequent Visitor

hi @jecota,

 

I have same problem, too.

Do you solve it now?

I tried to use 'custom item', input our team members' mail address(like abc@xxx.com, def@xxx.com), but it cannot be trigged either.😥

Helpful resources

Announcements
Process Advisor

Introducing Process Advisor

Check out the new Process Advisor community forum board!

MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

Users online (44,248)