cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Frequent Visitor

Flow with expression and dynamic content from Sharepoint List

I feel so stupid because I am failing to find information on how to combine an expression function like addDays(utcNow(), NumberDaysfromSharepointListColumn) and use the result as Text in a Message or if-Conditions. The triggerbody concept is hard to understand for me as a beginner.

 

I tried to write it as text, as expression and switching the tab to dynamic content and googled it and found one solution but, can it really be this complex?

Use Compose to get the Sharepoint Value, use then the expression with outputs("Composename").

Is it really that hard to accomplish what I need? It will get tedious with more complex with more inputs.

3 REPLIES 3
Super User
Super User

Hi @RadVine 

Tell us what would like to achieve, we will help you with the flow actions and conditions.

Hope it helps, please like it or mark it as a solution if it resolves your clarification or issue
-Sudharsan K...
Super User III
Super User III

@RadVine 

As @sudharsan1985 mentioned, let us know exactly what you are trying to do and we will try to assist.

You can find documentation on expressions here.

I don't think that anyone would disagree with you when you say that the environment for building expressions could be better...  In fact, the Power Automate team is working on enhancements to simply the expression creation experience.  If you turn on experimental features in your environment, you can take a look at what they're working on.  I would not suggest using the experimental features for you Production Flows.

Exp1.jpg

Exp2.jpg

 

If I have answered your question, please mark your post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Scott

Exact problem is that once the expression was updated I could not edit it anymore. Basically I had to write the expression again from scratch everytime there I noticed there was a problem. 

 

Noticed that some other features in a "for each"-Loop didn't work either. Switched from Chrome Edge to Chrome and it worked.

When I was opening the debugging console outputs showed there were problems with login and other warnings that did not show up in Chrome. Working now.

 

Thanks for the tip with experimental settings, guys.

Helpful resources

Announcements
PP Bootcamp Carousel

Global Power Platform Bootcamp

Dive into the Power Platform stack with hands-on sessions and labs, virtually delivered to you by experts and community leaders.

secondImage

Power Platform Community Conference On Demand

Watch Nick Doelman's session from the 2020 Power Platform Community Conference on demand!

MPA Community Blog

Power Automate Community Blog

Check out the community blog page where you can find valuable learning material from community and product team members!

Top Solution Authors
Users online (6,578)