cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
RMCD
New Member

Form submission not triggering the Flow

Hi community,

 

So I've got a Form which when filled should trigger a certain automated Flow but it is not even detected.

 

The Flow itself is a copy for further development, of an existing Flow that worked just fine with the Form. I have refreshed the connectors and accounts linked, no connection error show up. I also built a parallel small Flow (while turning the other one off) linked to the same Form submission trigger, and it properly captures the Form and runs the Flow within seconds. 

 

The 2 Flows start exactly the same and quite simply:

 

RMCD_0-1604401867564.png

 

I do see the responses details added into my Excel file when I run the small test Flow connected to the same Form being submitted. When I turn it off and try the main dev one, still nothing. No error displayed in the run field, just nothing detected:

RMCD_1-1604402153845.png

 

I also deleted the initial steps and rebuild it to force proper listing of my Forms list and refresh the fields, everything is smooth and properly listed in Flow builder. 

 

I'd like to avoid rebuilding this Flow from scratch because it's quite a long one, with multiple approval steps, document mapped and autofilled, etc. So after ensuring all connectors were listed to my own email address I tried to save a copy of the Flow but it won't let me, hence my post here to get back on the initial issue and see what my options are.

 

I could see a lot of users reporting Form-to-Flow trigger issues over the months and I just see Microsoft team answers like "passed to the team", "hotfix has been built", etc, but no specific answer seem to be said on how to prevent/fix that on user side.

 

Thank you in advance!

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Brad_Groux
Super User II
Super User II

This has been an ongoing issue for several years, see - We are fixing Microsoft Forms connector delays - Power Platform Community and the many comments. I encourage you to open an official support request so the team can troubleshoot your issue on the backend. 

ContactSupport.png

If this reply answers your question or solves your issue, please ACCEPT AS SOLUTION ☑️. If you find this reply helpful, please consider giving it a LIKE.

View solution in original post

1 REPLY 1
Brad_Groux
Super User II
Super User II

This has been an ongoing issue for several years, see - We are fixing Microsoft Forms connector delays - Power Platform Community and the many comments. I encourage you to open an official support request so the team can troubleshoot your issue on the backend. 

ContactSupport.png

If this reply answers your question or solves your issue, please ACCEPT AS SOLUTION ☑️. If you find this reply helpful, please consider giving it a LIKE.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Are Your Ready?

Test your skills now with the Cloud Skill Challenge.

Top Solution Authors
Users online (58,900)