cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
szkwg
New Member

Getting error of "'Folder Path' is required." when saving the flow from template "Save my email attachments to a SharePoint document library"

I am getting error of "'Folder Path' is required." when saving the flow from template "Save my email attachments to a SharePoint document library". "Folder Path" is picked after "Site Address" is put in, not typed in. Any trick?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

(1) Try a custom value for the site address

 

Double check that you can browse to the SharePoint site's Folder path.

 

Try Enter Custom value

Snag_17a443e.png

then paste in the SharePoint Library's URL

Snag_17ba063.png

Then select the Folder Path

 

(2) Delete the Create file action

Delete the Create file action. Then add a new Create File action and configure.

 

(3)  Save a new copy of the flow and run this new copy. 

This can resolve issues with corruption (unknown to use) within the flow. You will need to turn on the new flow, and if appropriate, turn of the old flow.

Snag_183da87.png


Ellis
____________________________________
If I have answered your question, please mark the post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

View solution in original post

8 REPLIES 8
szkwg
New Member

CaptureFolderPath.PNGCaptureTemplate.PNG

CaptureError.PNG

ekarim2020
Super User
Super User

(1) Please see How to save email attachments to a SharePoint Document Library using Power Automate

 

(2) And the select the Folder Path without typing:

Snag_2b5cd4.png


Ellis
____________________________________
If I have answered your question, please mark the post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

Thanks ekarim2020. What I did was "select the Folder Path without typing", the (2) option, but still gave me error.

 

Do I need to be administrator or have something like "administrator" privilege to the SharePoint site or to the folder?

szkwg
New Member

Magic! This time it does not give me error. I am a bit lost, but as long as it works, great!

szkwg_0-1642971907029.png

 

somehow, still errors are given.

szkwg_1-1642972218677.png

 

(1) Try a custom value for the site address

 

Double check that you can browse to the SharePoint site's Folder path.

 

Try Enter Custom value

Snag_17a443e.png

then paste in the SharePoint Library's URL

Snag_17ba063.png

Then select the Folder Path

 

(2) Delete the Create file action

Delete the Create file action. Then add a new Create File action and configure.

 

(3)  Save a new copy of the flow and run this new copy. 

This can resolve issues with corruption (unknown to use) within the flow. You will need to turn on the new flow, and if appropriate, turn of the old flow.

Snag_183da87.png


Ellis
____________________________________
If I have answered your question, please mark the post as Solved.
If you like my response, please give it a Thumbs Up.

szkwg
New Member

after I carefully followed all of your instructions above and set up the "if no" branch, now it works for real: I see attachments are dumped to SharePoint folder. I must have made some mistakes somewhere in the beginning.

Thanks so much ekarim2020.

Helpful resources

Announcements
Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

New Ideas Forum MPA.jpg

A new place to submit your Ideas for Power Automate

Announcing a new way to share your feedback with the Power Automate Team.

MPA Virtual Workshop Carousel 768x460.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

MPA Licensing.jpg

Ask your licensing questions at the Power Automate AMA!

Join Priya Kodukula and the licensing team, super users and MVPs to find answers to your questions on Power Automate licensing.

Users online (1,876)