cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Helper I
Helper I

How to format link properly in Create HTML table in Ms flow?

Hi,

 

I am trying to create an html table with one column having link to the opportunity. This table I am using in sending emails. 

But there is an issue with the anchor tag as it is not appearing as it must appear. I am stuck at this point an its been two days I have searched here and there to get some help but still stuck here.

 

Please help. How can I see the link as normally anchor tag show. See below image for your reference.

41.PNG

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Advocate IV
Advocate IV

Hey Waleed,

This is something I've been patiently waiting for, but it's still not there.
You can vote for the idea here.

As for the workaround I've found for this, it's a bit complex at first, but it works nicely:HTML table Flow.png

  • Create HTML table as you have with the <a href="...
  • Create Compose 1

 

 

 

replace(body('HTML_Table'),'&lt;a href=&quot;','<a href="')

 

 

 

  • Create Compose 2

 

 

 

replace(outputs('Compose1'),'&quot;&gt;','">')​

 

 

 

  • Create Compose 3

 

 

 

replace(outputs('Compose2'),'&lt;/a&gt;','</a>')​

 

 

 

  • (optional) Create Compose action called "Style" to format your table (i use the below formatting that i stole from a colleague, but you can create your own here)

 

 

 

<style>
body, p {font-family:"Calibri",sans-serif; font-size: 11pt}
table { background:white;border-collapse:collapse }
th {border:solid white 1.0pt; background:#106EBE;padding:1.45pt 3.6pt 1.45pt 3.6pt; color: white}
td { border-top:none;border-left:none;border-bottom:solid white 1.0pt;border-right:solid white 1.0pt;padding:1.45pt 3.6pt 1.45pt 3.6pt;box-sizing: border-box }
a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-priority:99; color:#0563C1; text-decoration:underline; }
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-priority:99; color:#954F72; text-decoration:underline;}
</style>​

 

 

 

  • Create "Send an email" action that's not version2 - important as it has to be HTML.
    • Or i think it might even work with version2 if you switch to the HTML type
    • (optional) start e-mail with the output from "Style"
  • Insert output from Compose 3 where you want your table to be

View solution in original post

4 REPLIES 4
Advocate IV
Advocate IV

Hey Waleed,

This is something I've been patiently waiting for, but it's still not there.
You can vote for the idea here.

As for the workaround I've found for this, it's a bit complex at first, but it works nicely:HTML table Flow.png

  • Create HTML table as you have with the <a href="...
  • Create Compose 1

 

 

 

replace(body('HTML_Table'),'&lt;a href=&quot;','<a href="')

 

 

 

  • Create Compose 2

 

 

 

replace(outputs('Compose1'),'&quot;&gt;','">')​

 

 

 

  • Create Compose 3

 

 

 

replace(outputs('Compose2'),'&lt;/a&gt;','</a>')​

 

 

 

  • (optional) Create Compose action called "Style" to format your table (i use the below formatting that i stole from a colleague, but you can create your own here)

 

 

 

<style>
body, p {font-family:"Calibri",sans-serif; font-size: 11pt}
table { background:white;border-collapse:collapse }
th {border:solid white 1.0pt; background:#106EBE;padding:1.45pt 3.6pt 1.45pt 3.6pt; color: white}
td { border-top:none;border-left:none;border-bottom:solid white 1.0pt;border-right:solid white 1.0pt;padding:1.45pt 3.6pt 1.45pt 3.6pt;box-sizing: border-box }
a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-priority:99; color:#0563C1; text-decoration:underline; }
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-priority:99; color:#954F72; text-decoration:underline;}
</style>​

 

 

 

  • Create "Send an email" action that's not version2 - important as it has to be HTML.
    • Or i think it might even work with version2 if you switch to the HTML type
    • (optional) start e-mail with the output from "Style"
  • Insert output from Compose 3 where you want your table to be

View solution in original post

hi, i have only send email V2 ... but no works for me ? my email has always a href="

Hey PowerPat,

The above might no longer be relevant with the (V2) connector - it was for Send an Email (V1).

However, you might still be able to follow the same steps if you toggle the HTML code on 

InterestedBloke_1-1598256982705.png


Or there might be an easier option - don't know as i haven't played around with this recently.


You can nest the replace() functions in the one operation, saving actions and making your flow much more readable.  Here's how I did it using three nested calls:

replace(replace(replace(body('Create_HTML_table'),'&lt;','<'),'&gt;','>'),'&quot;','"')

Helpful resources

Announcements
PP Bootcamp Carousel

Global Power Platform Bootcamp

Dive into the Power Platform stack with hands-on sessions and labs, virtually delivered to you by experts and community leaders.

secondImage

Power Platform Community Conference On Demand

Watch Nick Doelman's session from the 2020 Power Platform Community Conference on demand!

MPA Community Blog

Power Automate Community Blog

Check out the community blog page where you can find valuable learning material from community and product team members!

Top Solution Authors
Users online (6,358)