cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
MissDom
Advocate I
Advocate I

Is there a way to use the @ mention with a TAG in teams adaptative card via power automate?

Hi I am able to mention a user , a team and a channel but if I try to use a similar syntax with a tag nothing happens 

I have tried to review the json code genetated when we use the atmention with the tag and the reference ID is 0 

in the ID 0 there is no link to anything…  it seems that the TAG is a sort of hidden group but impossible to retrieve any ID

Please help !!!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
v-litu-msft
Community Support
Community Support

Hi @MissDom,

 

Unfortunately, currently Microsoft Automate is not supported to post a message to mention a Tag - a hidden group, you could submit your idea in the IDEA forum, collect votes to make it come true in the future:

https://powerusers.microsoft.com/t5/Power-Automate-Ideas/idb-p/MPAIdeas

 

Best Regards,
Community Support Team _ Lin Tu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

4 REPLIES 4
ChristianAbata
Super User II
Super User II

hi @MissDom  unfortunally there are no way to do that with Post a message you can do it, just with Post message as flow bot to a channel by doing exactly as you have <at>yourmail@hotmail.com</at> 

 

please see this post to know more.

https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Flows/Can-you-Mention-anyone-in-Teams-from-a-flow/td-p/...



Did I answer your question? Please consider to Mark
my post as a solution! to guide others :winking_face:

Proud to be a Flownaut!


If you want you can follow me at www.christianabata.com Quieres contenido en español? Síguenos en Power Automate LA

Sorry I have not been clear :

 

I have used  post message as flow bot to a channel

my tag is named Invoices

if I use <at>Invoices</at>  it is not working

If I look in the json  of a message that we do manually we can see  <at id:0> ....

then in the reference of the ID:0 object all is empty

 

 

however the channel has a mails so the <at>   </at> works

v-litu-msft
Community Support
Community Support

Hi @MissDom,

 

Unfortunately, currently Microsoft Automate is not supported to post a message to mention a Tag - a hidden group, you could submit your idea in the IDEA forum, collect votes to make it come true in the future:

https://powerusers.microsoft.com/t5/Power-Automate-Ideas/idb-p/MPAIdeas

 

Best Regards,
Community Support Team _ Lin Tu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Hi @MissDom,

 

I have tried this feature a few months ago, but it not works, sorry.

 

Best Regards,
Community Support Team _ Lin Tu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Helpful resources

Announcements
MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Are Your Ready?

Test your skills now with the Cloud Skill Challenge.

Top Solution Authors
Users online (32,630)