cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
chucksta
Helper II
Helper II

Issue condition yes/no with attachments

Currently I have a flow built that, when a item is added to a share point list, an email goes out to another team. However, when i add the condition below to if it sees the attachment it send the email with the attachments in the email. But when i select no, which just sends the emails if no attachments are there, it just sends the email only. Currently this is not working and was working before but some reason just stopped working today. Can some one assist me? 

 

2020-01-15_16-42-59.png

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

 

Hi @chucksta ,

 

Did you add attachments when you created the item, or did you add attachments after creation? Has attahcment will be true only if an attachment was added when the item was created.

 

You can try adding just one attachment and see if the value of Has attachment is true.

 

In addition, please use the following configuration in Append to array variable 2 action:

{
"Name": @{items('Apply_to_each_2')?['DisplayName']},
"ContentBytes": @{body('Get_attachment_content_2')?['$content']}
}

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

5 REPLIES 5
abm
Super User III
Super User III

Hi @chucksta 

 

In your IF condition you are using an expression not equal to null. 'Has Attachments' is a boolean value so use the expression not equal to false here.

 

Thanks



Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you liked my response, please consider giving it a thumbs up


Proud to be a Flownaut!

Learn more from my blogPower Automate Video Tutorials
v-bacao-msft
Community Support
Community Support

 

Hi @chucksta ,

 

Your configuration does not seem to meet your needs, you can refer to the screenshot below to try to improve the configuration of Flow.

22.PNG23.PNG

Please take a try.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
chucksta
Helper II
Helper II

@v-bacao-msft  Thank for your help. I finally got the true statement to work, however it will not submit on the yes statement.

 

In my list it has three attachments on this case below:

 

2020-01-16_12-47-11.png

 

 

 

However after I run the test on the flow, it show that the status is false which, triggers the email with no attachments as seen below and show false in the has attachment field:2020-01-16_12-44-49.png

 

I know I have attachments there and have tried .doc,.pdf, .jpg, .png and nothing is being seen. I also tried to change the values to use all columns in the "Limit Columns by View" in my "When a item is added".  Can it be something i'm missing?

 

Another thing i noticed is that, the flow is sending it out as three emails, im thinking for the three attachments, when i just want the three attachments to go to one email recipients, if "yes" condition is true, and just email goes out if there is no attachments.

Below is my setup after trying your suggestions.

 

Below is what is in my array variable 2:

{
"Name": @{items('Loop_Through_Attachments')?['DisplayName']},
"ContentBytes": @{body('Get_attachment_content')?['$content']}
}

But now I am getting Expression is invalid, but it was working fine as of a couple of days ago.

 

2020-01-16_12-28-56.png

 

Hi @chucksta ,

 

Did you add attachments when you created the item, or did you add attachments after creation? Has attahcment will be true only if an attachment was added when the item was created.

 

You can try adding just one attachment and see if the value of Has attachment is true.

 

In addition, please use the following configuration in Append to array variable 2 action:

{
"Name": @{items('Apply_to_each_2')?['DisplayName']},
"ContentBytes": @{body('Get_attachment_content_2')?['$content']}
}

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

chucksta
Helper II
Helper II

Thanks Sir, I had to remove the apply to each for the yes and no statements and now it works!

Helpful resources

Announcements
Process Advisor

Introducing Process Advisor

Check out the new Process Advisor community forum board!

MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

V3_PVA CAmpaign Carousel.png

Community Challenge - Giveaways!

Participate in the Power Virtual Agents Community Challenge

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (3,207)