cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Anonymous
Not applicable

Monthly Recurrence flow not triggering

I have a recurrence trigger set for 1x/ month. When I set it with a start date/ time a few minutes ahead of now, for testing, it does not run. I think it should run. What is the flow not triggered at the time I set?  See below for the recurrence trigger setup:RecurrencceIssues.JPG

 

 

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
AKRogers
Helper V
Helper V

Hi @Anonymous,

 

Try putting the start time into UTC time.  I had the same trouble as you did with days, weeks and months until I accounted for UTC.  The recurrence seems to fire at whatever start time you provide in UTC time, regardless of the timezone you enter above it.

 

Let me know how it goes!

 

Ashley

If this response provided an answer to your question please mark it as a solution so that others can find it.

If you found this helpful, consider giving it a thumbs up!

View solution in original post

Anonymous
Not applicable

@AKRogers   Yes, that worked, thank you!! 😊

View solution in original post

5 REPLIES 5
Jcook
Super User III
Super User III

Hello, the answer in this postis very descriptive and get a better understanding on Flows UTC time format and issues.

 

https://powerusers.microsoft.com/t5/I-Found-A-Bug/Issues-with-scheduling-action/td-p/94771

 


Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you like my post please hit the Thumbs Up


Proud to be a Flownaut!


Check out my blog for Power Automate tips,
tricks, and guides
FlowAltDelete





AKRogers
Helper V
Helper V

Hi @Anonymous,

 

Try putting the start time into UTC time.  I had the same trouble as you did with days, weeks and months until I accounted for UTC.  The recurrence seems to fire at whatever start time you provide in UTC time, regardless of the timezone you enter above it.

 

Let me know how it goes!

 

Ashley

If this response provided an answer to your question please mark it as a solution so that others can find it.

If you found this helpful, consider giving it a thumbs up!

View solution in original post

Anonymous
Not applicable

@AKRogers   Yes, that worked, thank you!! 😊

View solution in original post

Fantastic, happy to help!

 

Ashley

Hi @AKRogers ,

 

I have tried changing to UTC as suggested but still the trigger doesn't fire. Am not sure where am going wrong, I have three flows set at different times and none of them work. I have to keep manually triggering them, this is the third day, any ideas?

Screenshot_20200510-083115_Flow.jpg

 

Helpful resources

Announcements
Process Advisor

Introducing Process Advisor

Check out the new Process Advisor community forum board!

MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

V3_PVA CAmpaign Carousel.png

Community Challenge - Giveaways!

Participate in the Power Virtual Agents Community Challenge

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (2,498)