cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Jotad710
Microsoft
Microsoft

'Post a message as the Flow bot to a channel' action posting adaptive cards

Hello.

 

According to this doc: https://docs.microsoft.com/en-us/power-automate/overview-adaptive-cards#currently-available-actions-... the 'Post a message as the Flow bot to a channel' action does not posts adapative cards. However, mine is doing it. It's been rendered as adaptive card.

 

Can you guys test it?

9 REPLIES 9
Jcook
Super User
Super User

Hello @Jotad710 

 

I cannot find anywhere in the Docs where it states 'Post a message as the Flow bot to a channel' is not able to post adaptive cards.

 

Mine looks normal when using normal text in the Message:

TeamsAction1.png

 

 

 

 

 

 

TeamsMessage1.png


Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you like my post please hit the Thumbs Up


Proud to be a Flownaut!


Check out my blog for Power Automate tips,
tricks, and guides
FlowAltDelete





jessicast
New Member

Hi, this is happening to me as well - change occurred at some point over the weekend. Breaks all my link formatting; please help! I don't want to rewrite all of my links...

ikoga
Advocate I
Advocate I

Hello,

Everyone experienced this issue beginning of this week.
Please see also: https://powerusers.microsoft.com/t5/Power-Automate-Ideas/quot-Post-a-message-as-the-Flow-bot-to-a-ch...

@Jcook thanks, what I meant was that the action is not listed or mentioned in the doc. A doc that says "The following actions enable makers to create Adaptive Cards for Microsoft Teams." 

 

It seems other people are having the same issue tho. see: https://twitter.com/mofumofu_dance/status/1312921243008466949 

Hi @Jotad710 ,

 

I see, yes this does seem to be an issue for many.

Could someone share a sample message that is not working as expected.

 

@jessicast You mentioned all your links are broken, could you share a sample message. In my post HTML links are working for me.


Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you like my post please hit the Thumbs Up


Proud to be a Flownaut!


Check out my blog for Power Automate tips,
tricks, and guides
FlowAltDelete





Has anyone provided the examples yet?  I just posted this one as didn't realise it had already been asked - https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Flows/Formatting-issue-when-posting-to-MS-Teams-Channel...

I don't have permission to upload images here yet, so I can't provide example screenshots, but my example would be pretty much identical to yours.

 

I'll add that in the Teams activity pane, where Flow's activity notifications once included the beginning of the message (i.e., "Flow sent a message | [Team name] > [Channel name] | This is the beginning of the.."), it now just says "Card" (i.e., "Flow sent a message | [Team name] > [Channel name] | Card").

 

ChristianD
Advocate I
Advocate I

Same issue here.

We try to automate things to save time and end up loosing a lot of it when it gets broken.

Please bring it back as before.

jessicast
New Member

UPDATE: Fixed for me! As of today, my Flow Bot has returned to its normal behaviour of posting standard HTML-formatted messages instead of cards 🙂

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

M365 768x460.jpg

Microsoft 365 Collaboration Conference | December 7–9, 2021

Join us, in-person, December 7–9 in Las Vegas, for the largest gathering of the Microsoft community in the world.

Top Solution Authors
Users online (3,156)