cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Jotad710
Microsoft
Microsoft

'Post a message as the Flow bot to a channel' action posting adaptive cards

Hello.

 

According to this doc: https://docs.microsoft.com/en-us/power-automate/overview-adaptive-cards#currently-available-actions-... the 'Post a message as the Flow bot to a channel' action does not posts adapative cards. However, mine is doing it. It's been rendered as adaptive card.

 

Can you guys test it?

9 REPLIES 9
Jcook
MVP

Hello @Jotad710 

 

I cannot find anywhere in the Docs where it states 'Post a message as the Flow bot to a channel' is not able to post adaptive cards.

 

Mine looks normal when using normal text in the Message:

TeamsAction1.png

 

 

 

 

 

 

TeamsMessage1.png


Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you like my post please hit the Thumbs Up


Proud to be a Flownaut!


Check out my blog for Power Automate tips,
tricks, and guides
FlowAltDelete





jessicast
New Member

Hi, this is happening to me as well - change occurred at some point over the weekend. Breaks all my link formatting; please help! I don't want to rewrite all of my links...

ikoga
Advocate I
Advocate I

Hello,

Everyone experienced this issue beginning of this week.
Please see also: https://powerusers.microsoft.com/t5/Power-Automate-Ideas/quot-Post-a-message-as-the-Flow-bot-to-a-ch...

@Jcook thanks, what I meant was that the action is not listed or mentioned in the doc. A doc that says "The following actions enable makers to create Adaptive Cards for Microsoft Teams." 

 

It seems other people are having the same issue tho. see: https://twitter.com/mofumofu_dance/status/1312921243008466949 

Hi @Jotad710 ,

 

I see, yes this does seem to be an issue for many.

Could someone share a sample message that is not working as expected.

 

@jessicast You mentioned all your links are broken, could you share a sample message. In my post HTML links are working for me.


Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you like my post please hit the Thumbs Up


Proud to be a Flownaut!


Check out my blog for Power Automate tips,
tricks, and guides
FlowAltDelete





Has anyone provided the examples yet?  I just posted this one as didn't realise it had already been asked - https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-Flows/Formatting-issue-when-posting-to-MS-Teams-Channel...

I don't have permission to upload images here yet, so I can't provide example screenshots, but my example would be pretty much identical to yours.

 

I'll add that in the Teams activity pane, where Flow's activity notifications once included the beginning of the message (i.e., "Flow sent a message | [Team name] > [Channel name] | This is the beginning of the.."), it now just says "Card" (i.e., "Flow sent a message | [Team name] > [Channel name] | Card").

 

ChristianD
Advocate I
Advocate I

Same issue here.

We try to automate things to save time and end up loosing a lot of it when it gets broken.

Please bring it back as before.

jessicast
New Member

UPDATE: Fixed for me! As of today, my Flow Bot has returned to its normal behaviour of posting standard HTML-formatted messages instead of cards 🙂

Helpful resources

Announcements
Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

New Ideas Forum MPA.jpg

A new place to submit your Ideas for Power Automate

Announcing a new way to share your feedback with the Power Automate Team.

MPA Virtual Workshop Carousel 768x460.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

Super User 2 - 2022 Congratulations 768x460.png

Welcome Super Users

The Super User program for 2022- Season 2 has kicked off!

Users online (3,592)