cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Frequent Visitor

Problem with link to folder in e-mail

Hi Community ! 

I've created a flow, which creates a folder in a doclib whan a new element is created in a list. 
The flow then is supposed to send an e-mail with a link to the folder.

Mail is HTML and links are made with standard <a href...>
I've  tried 2 options : 

1) Link to element (from Folder creation) :
- The link is ok.
-  Copy / paste link in a browser or right click "open in a new tab" are ok
- Left click from Outlook :  some characters are added after the url &CT=156***&OR=OWA-NT&CID=aa697e76-6*** ( *** means the numbers/charaters goes on). Left click leads to 404 error page

2) I tried to add action "Shared Link" shared with all organization (seems to be forbidden to share to everyone with the link)
- The link is ok
- Copy / paste link in a browser or right click "open in a new tab" are ok
- Left Click leads to error page : "This link has been deleted"

Do you have any idea why the left click on the link does not work either way ? 

Thx

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Power Participant
Power Participant

Re: Problem with link to folder in e-mail

Hello @SG42 ,

 

One thing that came in my mind is that you can compose link to folder in doc library when you are creating it and then use it.

Like for example:

I have a doc library in site - https://<mytenant>.sharepoint.com/sites/<mysitename>

The name of doclib is - lbFSDB

The name of folder I created is - FSDB_29072019_140054575

So I combine it into this <a href="https://<mytenant>.sharepoint.com/sites/<mysitename>/lbFSDB/FSDB_29072019_140054575">LINK TO FOLDER</a>

And it works fine for me.

 

BR
Pavel
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

3 REPLIES 3
Highlighted
Power Participant
Power Participant

Re: Problem with link to folder in e-mail

Hello @SG42 ,

 

One thing that came in my mind is that you can compose link to folder in doc library when you are creating it and then use it.

Like for example:

I have a doc library in site - https://<mytenant>.sharepoint.com/sites/<mysitename>

The name of doclib is - lbFSDB

The name of folder I created is - FSDB_29072019_140054575

So I combine it into this <a href="https://<mytenant>.sharepoint.com/sites/<mysitename>/lbFSDB/FSDB_29072019_140054575">LINK TO FOLDER</a>

And it works fine for me.

 

BR
Pavel
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Problem with link to folder in e-mail

Hi @vecerpa ; thank you for the quick answer.

 

I've tried to build the URL (correct until i left click on it) . But, when clicking, the characters are still added after it : 

&CT=156447*****&OR=OWA-NT&CID=eea08aa5-d081***** 

I wonder if it's not an outlook problem (i'm testing on web not client)

Highlighted
Power Participant
Power Participant

Re: Problem with link to folder in e-mail

Hi @SG42 again,

 

I tested it in my environment and it seems OK for me. Even I tried to left click on link in Edge browser. Seems like some kind of safe link protection is being applied or maybe something else.

P.

Helpful resources

Announcements
firstImage

Now Live: Power Virtual Agents Community!

We are excited to announce the launch of Power Virtual Agents Community. Check it out now!

firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

Top Solution Authors
Users online (6,503)