cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Kai_U
Regular Visitor

[Question] Attechments vom Forms to SharePoint

Good Morning Together,

 

I'm trying to create a flow that send collected data from Microsoft Forms to a SharePoint list. I've just wanted to collect our certifications for monitoring, so we know, when a re-certification is needed.

 

In my forms, I've put a field where my colleagues can upload there files.

 

Flow 0001.PNG

 

In Microsoft Power Automate, I'm using the following settings

 

Flow 0002.PNG

 

When I'm sending the the completed form, I'm getting a new entry into my SharePoint list. But the file wont be uploaded to the list. I only get this messages

Flow 0003.PNG

 

Does anyone have an idea what the error is?

 

Kind regards

 

Kai

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
yashag2255
Dual Super User II
Dual Super User II

Hey @Kai_U 

 

Can you share a screenshot of the flow you have created so far? Looks like there might be some issue on the parse json action. 

 

Hope this Helps!

 

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

View solution in original post

5 REPLIES 5
yashag2255
Dual Super User II
Dual Super User II

Hi @Kai_U 

 

You can refer to the blog post below where i have explained how to get the file from the upload file question on MS Forms: https://www.bythedevs.com/post/working-with-files-on-ms-forms-in-ms-power-automate 

 

Hope this Helps!

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

Hi yashag2255,

 

Thanks for your answer. I used Your template, but I'm getting the following response

 

Flow 0004.png

 

I believe, I'm using the correct OneDrive for Business Action.

 

I'm not sure, what I'm doing wrong… 😓

 

Greetings 

 

Kai

yashag2255
Dual Super User II
Dual Super User II

Hey @Kai_U 

 

Can you share a screenshot of the flow you have created so far? Looks like there might be some issue on the parse json action. 

 

Hope this Helps!

 

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

View solution in original post

Hi yashag2255,

 

here is the screenshot

 

Flow 0004 (2).png

I've used the JSON code from your site.

 

Greetings Kai

yashag2255
Dual Super User II
Dual Super User II

Hi @Kai_U 

 

Were you able to resolve this? 

 

Hope this Helps!

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

Helpful resources

Announcements
Process Advisor

Introducing Process Advisor

Check out the new Process Advisor community forum board!

MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

Top Solution Authors
Users online (28,150)