cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Anonymous
Not applicable

Resource could not be discovered

Hello,

My power automate gives a error.

1 power (2).PNG2 power.PNGCan someone help me?

6 REPLIES 6
Highlighted
Super User III
Super User III

Hi @Anonymous 

 

Is the user who running the flow have right permission to send email?  If it's a shared email box make sure the user who triggering the flow should have the right permission.

 

Thanks



Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you liked my response, please consider giving it a thumbs up


Proud to be a Flownaut!

Learn more from my blog

Power Automate Video Tutorials
Highlighted
Dual Super User III
Dual Super User III

Hey @Anonymous 

 

Can you also share the screenshot of the email action in edit mode? are you trying to attach something to the email? 

 

Hope this Helps!

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

Highlighted
Anonymous
Not applicable

automate1.PNGautomate2.PNG

The mail is send from informatie@reparatieplan.nl. And informatie@reparatieplan.nl has al the rights.

Highlighted
Super User III
Super User III

Hi  
 
I can see you have some attachments which I believe it is coming from Form response.
 
See the below link. This might be useful.

https://youtu.be/Xxad-kSLQ9Y

https://www.youtube.com/watch?v=IDW3ikTHu9U
 
Thanks
 
 


Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you liked my response, please consider giving it a thumbs up


Proud to be a Flownaut!

Learn more from my blog

Power Automate Video Tutorials
Highlighted
Community Support
Community Support

 

Hi @Anonymous ,

 

First, you can remove Apply to each and directly configure the Get response details action, like:

55.PNG

Secondly, please check if the Email configured in the To field of Send an email action is valid. You can check the value in the To field in Flow run history.

 

Third, I noticed that you configured Send as, please check if the email you used to configure the Send email action connection has sufficient permissions on behalf of the user you configured in Send as. Please check this link and see if it helps:

give-mailbox-permissions-to-another-user

 

Hope this helps.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Highlighted

Hi @Anonymous 

 

Please check if you are adding any attachments to the email action. If the attachment is from the form:

1. For regular forms: https://www.bythedevs.com/post/working-with-files-on-ms-forms-in-ms-power-automate

2. For group forms: https://www.bythedevs.com/post/working-with-files-on-ms-forms-group-form-in-ms-power-automate

 

Also, if it is a shared mailbox that you want to send this email from then you can use the send email from a shared mailbox action. 

 

Remove the send as/ from input in the email action and try and see if you continue to face the same issues. 

 

Hope this Helps!

If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!

Helpful resources

Announcements
Community Conference

Power Platform Community Conference

Check out the on demand sessions that are available now!

Power Platform ISV Studio

Power Platform ISV Studio

ISV Studio is designed to become the go-to Power Platform destination for ISV’s to monitor & manage published applications.

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (7,790)