cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Vissie22
Frequent Visitor

SP Create ITEM from Parsed body | Null Values

Good Day All

 

I am trying to create a SP item from a few tables.

The problem i am facing is that i need to parse the body of the get table rows in order to get values for the sp list.

After parsing the body i can see the values in the output window, but when assigning them (json dynamic items) to fields in the create SP item i am getting null values.

 

How do i go about pulling through the actual values rather than the null values.

Body from my get rows in table action:

 

 

    "body": {
        "@odata.context": "https://excelonline-ne.azconn-ne.p.azurewebsites.net/$metadata#drives('b%21Gjkl;N14SM_0i58Gx0dEh-L2HdWRH4oKZFnj-J-z-gdPQm-QUJcK7hSZoQEu-VwsFD')/Files('01D5LSPYMFSA9BZhjkjhgkLTNZAZDSMLPTCDGUPN')/Tables('Outputs')/items",
        "value": [
            {
                "@odata.etag": "",
                "ItemInternalId": "bf15a25f-497e-4442-9635-792f187c57f6",
                "Key": "3",
                "Resource Type": "Developer ZA",
                "Discovery": "0",
                "Design": "2",
                "Development": "0",
                "Review": "0",
                "Testing": "0",
                "Change Control_x002e_": "12",
                "Implementation": "0"
            }

 

 

 

Schema i am using to parse above body:

 

 

{
  "type": "object",
  "properties": {
    "ItemInternalId": {
      "type": "string"
    },
    "Key": {
      "type": "string"
    },
    "Resource Type": {
      "type": "string"
    },
    "Discovery": {
      "type": "number"
    },
    "Design": {
      "type": "number"
    },
    "Development": {
      "type": "number"
    },
    "Review": {
      "type": "number"
    },
    "Testing": {
      "type": "number"
    },
    "Change Control_x002e_": {
      "type": "number"
    },
    "Implementation": {
      "type": "number"
    },
    "@odata.etag": {
      "type": "string"
    }
  }
}

 

 

 

 

Example of null values in sp item create action:

 

 

{
    "host": {
        "connectionReferenceName": "shared_sharepointonline",
        "operationId": "PostItem"
    },
    "parameters": {
        "dataset": "https://acme.sharepoint.com/sites/",
        "table": "a2c4c3d0-3546-460c-917a-9f1349abaee6",
        "item/Title": null,
        "item/PID": "199",
        "item/Project": null,
        "item/ConUK_Discovery": null,
        "item/DevUK": null,
        "item/Discovery": null,
        "item/Design": null,
        "item/Testing": null,
        "item/Development": null,
        "item/Review": null,
        "item/Change_x0020_Control_x002e_": null,
        "item/Implementation": null,
        "item/TotalCost": null,

 

 

 

Any Help getting actual values pulling through would be much appreciated.

 

Thanks

 

 

 

2 REPLIES 2
Vissie22
Frequent Visitor

Example of Null values with outputs still showing values:

 

flow NULL.JPG

 

 

 

rrovira
Microsoft
Microsoft

Hello, @Vissie22!

 

Yes, the outputs seems to be correct. Could you share a screenshot of the Create Item action or/and then one that is returning that code on the right? It's to pinpoint where the error might be. 

 

Thanks in advance! 

 

Helpful resources

Announcements
MPA_User Group Leader_768x460.jpg

Manage your user group events

Check out the News & Announcements to learn more.

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

Welcome Super Users.jpg

Super User Season 2

Congratulations, the new Super User Season 2 for 2021 has started!

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Top Solution Authors
Users online (1,958)