cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
TomDennison_BDP
Helper I
Helper I

SharePoint Get Items Containing a Choice Column

Hi All: I have a flow that contains several SharePoint "Get Items" actions. One action accesses a SharePoint list that used to have all "Single Line of Text" values. Due to a change in requirements, I needed to change one of the columns to a "Choice" column. Now when I hit the "Get Items" action, it fails. There is a filter query in this "Get Items" action but it does not involve the new Choice column. When I run the flow, I now get the error which seems to indicate the handling of a choice column is an issue. I just need to read the value of each record in a "For each" loop, I don't even need to set it. Any thoughts?  

 

Thanks! Tom

 

ResponseSwaggerSchemaValidationFailure. The API 'sharepointonline' returned an invalid response for workflow operation 'Get_items' of type 'OpenApiConnection'. Error details: 'The API operation 'GetItems' requires the property 'body/value/0/Gap_Status' to be of type 'String' but is of type 'Object'.'

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
DamoBird365
Super User
Super User

Hi @TomDennison_BDP 

 

If you've changed the column type after creating the flow, maybe you just need to delete and re-create the get items action as you mention it is not required by the filter.

 

If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Cheers,
Damien


P.S. take a look at my new blog here

View solution in original post

2 REPLIES 2
DamoBird365
Super User
Super User

Hi @TomDennison_BDP 

 

If you've changed the column type after creating the flow, maybe you just need to delete and re-create the get items action as you mention it is not required by the filter.

 

If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Cheers,
Damien


P.S. take a look at my new blog here

View solution in original post

TomDennison_BDP
Helper I
Helper I

This proved to be the issue. I suspect that Power Automate gets a snapshot of the list layout when the flow is created. I recreated anything that referenced this list and it now works fine. Thanks much!

 

Tom

 

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

M365 768x460.jpg

Microsoft 365 Collaboration Conference | December 7–9, 2021

Join us, in-person, December 7–9 in Las Vegas, for the largest gathering of the Microsoft community in the world.

Users online (1,820)