cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
src2021
New Member

Some Microsoft Form data is adding a "\n" at the end of the string

What I'm working with:

  • A Microsoft Form that has an choice section
    • These choices are filled with strings
  • A Microsoft Flow that uses a switch, it has a case for each choice in the Microsoft Form
    • This flow is triggered when the form is submitted

When I test the flow, some of my cases worked properly and others didn't. I double checked to ensure my choice values exactly matched the case values - which they did. So, I took a look at the previous runs and noticed something strange - the ones that were failing had "\n" at the end of the string value.

 

Here's a screenshot of a choice that works properly in the flow:

 

2021-08-13 10_58_18-Run History _ Power Automate — Mozilla Firefox.png

Here's a couple screenshots of choices that are not working:

 

2021-08-13 10_59_04-Run History _ Power Automate — Mozilla Firefox.png

2021-08-13 10_59_39-Run History _ Power Automate — Mozilla Firefox.png

 

Here are three choice values in my form:

 

2021-08-13 11_52_30-Silent Auction (Edit) Microsoft Forms — Mozilla Firefox.png2021-08-13 11_52_41-Silent Auction (Edit) Microsoft Forms — Mozilla Firefox.png2021-08-13 11_53_20-Silent Auction (Edit) Microsoft Forms — Mozilla Firefox.png

 

Any ideas why some of the form choices are getting the "\n" added to the end of the string?

 

Thanks!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
abm
Super User
Super User

Hi @src2021 

 

Could you try removing the option and add it again? If not you may need to use a replace function expression to remove the \n character. Quite a strange issue.

 

Thanks



Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you liked my response, please consider giving it a thumbs up


Proud to be a Flownaut!

Learn more from my blog
Power Automate Video Tutorials

View solution in original post

2 REPLIES 2
abm
Super User
Super User

Hi @src2021 

 

Could you try removing the option and add it again? If not you may need to use a replace function expression to remove the \n character. Quite a strange issue.

 

Thanks



Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you liked my response, please consider giving it a thumbs up


Proud to be a Flownaut!

Learn more from my blog
Power Automate Video Tutorials

Good idea! That seemed to fix it - Thanks!

Helpful resources

Announcements
October Events

Mark Your Calendars

So many events happening this month - don't miss out!

 WHAT’S NEXT AT MICROSOFT IGNITE 2022

WHAT’S NEXT AT MICROSOFT IGNITE 2022

Explore the latest innovations, learn from product experts and partners, level up your skillset, and create connections from around the world.

Register for a Free Workshop.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

Users online (3,855)