cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
dushyantb
Level: Powered On

Teams - Post message as the Flow Bot not working

I want to post message on Teams when a new Task is created in Planner.

I am able to do that using a Flow, but the problem is, it posts as my own user.

 

For Teams action, I have two options:

  1. Post a message
  2. Post a message as the Flow bot to a channel

The second option keeps throwing 404 error.

 

{
  "error": {
    "code": "BotRequestFailed",
    "message": "Request to the Bot framework failed with error: '{\"error\":{\"code\":\"BadArgument\",\"message\":\"Unknown cloud 'in-client-ss.msg'\"}}'."
  }
}
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Power Automate Staff dblyth
Power Automate Staff

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

@dushyantb The fix is fully deployed now. Anyone else hitting errors should share a flow URL. It is likely a different issue, and I can investigate.

 

View solution in original post

31 REPLIES 31
Yacob_hard
Level: Powered On

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

I have this same issue, except i'm shown a 403 error rather than 404...

{
"error": {
"code": "BotRequestFailed",
"message": "Request to the Bot framework failed with error: '{\"error\":{\"code\":\"ServiceError\",\"message\":\"Unknown\"}}'."
}
}
Community Support Team
Community Support Team

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

Hi @dushyantb ,

 

Thanks for feedback.

The issue could be reproduced by me.

I will help report it and back to you later once I got any updates.

 

Best regards,

Mabel

 

Community Support Team _ Mabel Mao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Power Automate Staff dblyth
Power Automate Staff

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

Yacob, you will need to install the Flow app to your team for the bot to be able to post. This will be handled automatically later this week or earlier next week.

 

I'm still looking into the original report, which is something different. 

Power Automate Staff dblyth
Power Automate Staff

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

@dushyantb I understand your issue now. It is limited to tenants in the India and UK regions. We'll get a fix for this out over the next week. 

kkreitzer
Level: Powered On

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

I am experiencing this same issue and I am in a US region

Highlighted
dushyantb
Level: Powered On

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

@dblyth will you please update us here once the issue is fixed?


@dblyth wrote:

@dushyantb I understand your issue now. It is limited to tenants in the India and UK regions. We'll get a fix for this out over the next week. 


 

Power Automate Staff dblyth
Power Automate Staff

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

Can you share some details? Flow URL?

Power Automate Staff dblyth
Power Automate Staff

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

@dushyantb The fix for this issue is checked in and a tentative ETA is next Wednesday for it to be available.

Dave4
Level: Powered On

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

I have this problem as well in Australia. 

Power Automate Staff dblyth
Power Automate Staff

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

@Dave4 please share your Flow URL so I can take a look, either here or email dblyth AT microsoft DOT com

Power Automate Staff dblyth
Power Automate Staff

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

@dushyantb The fix is fully deployed now. Anyone else hitting errors should share a flow URL. It is likely a different issue, and I can investigate.

 

View solution in original post

Dave4
Level: Powered On

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

This is working for me now. Thanks!

Just a question, what is the advantage of using the Flow bot rather than a functional user account that I create myself?
Power Automate Staff dblyth
Power Automate Staff

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

Good to hear. 

 

Posting with the bot enables:

- @ Mentions (use the syntax: <at>UPN | email address | AAD object id</at>)

- Adaptive cards (Build your own at https://adaptivecards.io/ and use the "Post a generic adaptive card action")

- Minimizing (but not fully hiding) the identity of the user automating the process. 

dushyantb
Level: Powered On

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working


@dblyth wrote:

Good to hear. 

 

Posting with the bot enables:

- @ Mentions (use the syntax: <at>UPN | email address | AAD object id</at>)

- Adaptive cards (Build your own at https://adaptivecards.io/ and use the "Post a generic adaptive card action")

- Minimizing (but not fully hiding) the identity of the user automating the process. 


Actually, it highlights the identity. Its posting attaching a big ugly message with my name and email ID at the end of every message.

Power Automate Staff dblyth
Power Automate Staff

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

We are still refining the styling. That being said the original identity will always be part of the message as a mitigation against spoofing, spamming, etc. -- who set up the Flow will always be visible. 

songsparrow
Level: Power Up

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

Could it be either much smaller and styled so it looks like a footer, or, could it exist as hover text on a standard footer link?

Power Automate Staff dblyth
Power Automate Staff

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

We've made some styling tweaks that should roll out over the next week. Once Teams supports @ mentions within cards we'll move to an adaptive card to make a better styled footer. We're limited right now by the basic styling support offered by the APIs.

sanketghorpade
Level: Powered On

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

Hello,

 

I am facing multiple issues. I have shared my flow URL over email.

 

Error 1: The request failed. Error code: 'FailedToGetUserConversationId'. Error Message: 'Failed to find the user conversation id with error {"error":{"code":"ServiceError","message":"Unknown"}} for tenantId OurTenantId, userId {OmittedUserID}:orgid:{OmittedOrgID}, region emea, statusCode 429.'.

 

Error 2 - 429. The request failed. Error code: 'BotRequestFailed'. Error Message: 'Request to the Bot framework failed with error: '{"error":{"code":"ServiceError","message":"Unknown"}}'.'.

 

dneduva
Level: Power Up

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

Have been using flows for a few weeks now and especially the Post a message as Flow Bot to User task. It has always worked up until this point for all of the users in my organization. Suddenly today I started receiveing this error..
 
"error": {
"code": "BotRequestFailed",
"message": "Request to the Bot framework failed with error: '{\"error\":{\"code\":\"BotDisabledByAdmin\",\"message\":\"The tenant admin disabled this bot\"}}'."
}
 
What may be the cause of this?

Helpful resources

Announcements
thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

firstImage

Incoming: New and improved badges!

We've given our badges an overhaul and also added some brand new ones!

fifthimage

Microsoft Learn

Learn how to build the business apps that you need.

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

seventhimage

Webinars & Video Gallery

Watch & learn from the Power Automate Community Video Gallery!

Top Kudoed Authors (Last 30 Days)
Users online (6,040)