cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Frequent Visitor

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

Hi ,

 

sometimes , not always , I have this problem : {"error":{"code":"BotDisabledByAdmin","message":"The tenant admin disabled this bot"}}'.'.

Have you an idea ?

Tahnks

Giorgio

Highlighted
New Member

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

I am also getting the same error message today (27/04/20). Overnight no changes made. Does anyone know where it would even be possible to disable the flow bot as admin?

Highlighted
Power Automate
Power Automate

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

This is typically customer config-driven, but given the 3 reports this morning we have opened an investigation with the Bot Framework team to understand what is happening.

Highlighted
Power Automate
Power Automate

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

Looks like this was a transient outage in Teams / Bot Framework last night primarily impacting Europe. The issue appears to have been fully resolved as of about 3 hours ago.

 

Like I mentioned before, this is *typically* caused by customer config (app allow/block lists) preventing the Flow bot from interacting with Teams.

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

Thanks @dblyth for investigating however, I still have the same issue. I will test again first thing in the morning and hope it has been resolved. 

Highlighted
Power Automate
Power Automate

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

There's a fairly low volume of these at all times due to tenants that have the Teams app policies set to block the Flow / Power Automate app, which are documented here: https://docs.microsoft.com/en-us/microsoftteams/teams-app-permission-policies

 

If you are still seeing this tomorrow feel free to message me separately and I can probably take a look.

Highlighted
New Member

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

I have cross verified the teams admin center and all the option are open. Still we are getting the following message

 

Error Code: BotDisabledByAdmin, Error Message: The tenant admin disabled this bot, Status Code: Forbidden, ReasonPhrase: Forbidden

 

Any update on this!!

Highlighted
Power Automate
Power Automate

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

All -- I can't investigate anything with out actual flow / environment / tenant details. If you don't want to share, you need to email me. Same alias @ microsoft.com

Highlighted
Frequent Visitor

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

At the moment work fine ,

Thanks

 

Highlighted
New Member

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

Hi, as I am developing a flow in my test tenant, prior to shipping this to our actual tenant, I do not seem to see the result of the flow appearing in my Teams channel. Posting as the user associated with the connection in flow seems to work. Are we experiencing problems in the back end again? Or am I doing something wrong? Policies in my tenant allow all apps to be run, flow app is setup in the Teams site as a bot.

Highlighted
New Member

Re: Teams - Post message as the Flow Bot not working

And offcourse I forgot to check the obvious... Status of the flow was set to "Off".... Sorry for the confusion!

Helpful resources

Announcements
firstImage

Now Live: Power Virtual Agents Community!

We are excited to announce the launch of Power Virtual Agents Community. Check it out now!

firstImage

New & Improved Power Automate Community Cookbook

We've updated and improved the layout and uploading format of the Power Automate Cookbook!

thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

Top Solution Authors
Users online (6,767)