cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
khumphries1
Helper I
Helper I

There's a problem with the flow's trigger.

I have 5 workflows that all have the same trigger. I have been testing/debugging these 5 workflows for two weeks -- everything has been working fine, including a dozen tests today.

 

About an hour ago, all 5 workflows suddenly started giving the same trigger error:

2020-10-19_14-31-40.jpg

All 5 have the same details:

2020-10-19_14-35-11.jpg

 

I have not changed (or even viewed) the trigger or trigger conditions in several days. I'm not sure how to fix something I'm pretty certain I did not break. Any thoughts? Anyone?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

UPDATE: All 5 workflows have mysteriously healed themselves. It's a miracle!

View solution in original post

5 REPLIES 5
Jcook
Super User III
Super User III

Hello @khumphries1 

 

Could you share a screenshot of your trigger in edit mode.

Also, do you have any trigger conditions?


Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you like my post please hit the Thumbs Up


Proud to be a Flownaut!


Check out my blog for Power Automate tips,
tricks, and guides
FlowAltDelete





I posted what seemed to be the most informative part, but here's the rest of this block. In other examples I've seen that the Outputs section details Status Codes, but this one does not.

2020-10-19_15-38-27.jpg

The results of "Click to download" seem rather uninformative, to me. Nothing about "error" or "status". Sorry about all the blurring.

2020-10-19_15-46-09.jpg

I do have the same trigger condition on all 5 workflows:

@And(not(contains(triggerOutputs()?['body/Posting_x0020_Status'],'Assigned')),not(contains(triggerOutputs()?['body/Posting_x0020_Status'],'Response')))

 

Hi @khumphries1 

 

Your trigger condition is causing the error,

 

Can you verify the value of Posting_x0020_Status the error indicated that this value is 'null'


Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you like my post please hit the Thumbs Up


Proud to be a Flownaut!


Check out my blog for Power Automate tips,
tricks, and guides
FlowAltDelete





The field in question can contain different four type of strings:

1) 'Assigned to ...'

2) Response from ...'

3) 'Accepted by ...'

4) 'Rejected by ...'

 

The trigger condition ensures that the Flow runs for #3 & 4 only.

 

The value of that field at the moment is a string that does not contain either 'Assigned' or 'Response' -- but it does contain the text 'Rejected'. So, not empty or 'Null'.

 

Like I said, I have run these Flows over 100 times with no issues, until today.

UPDATE: All 5 workflows have mysteriously healed themselves. It's a miracle!

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

secondImage

Are Your Ready?

Test your skills now with the Cloud Skill Challenge.

Top Solution Authors
Users online (30,761)