cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Anonymous
Not applicable

Trying to Build a Flow that adds email attachments to a Sharepoint List

Hi All, 

 

Hopefully someone can help with this. I am attempting to build a flow that will (1) generate a new item on a SharePoint list with various data points (2) add any email attachments to the item created. The first part of the flow works fine; however, I keep getting an error when the flow attempts to add the attachment to the SharePoint item that was created. Any thoughts here? 

 

 
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
v-bacao-msft
Community Support
Community Support

 

Hi @Anonymous ,

 

Please check the body of When a new email arrives to check if the content of the attachment is null.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

14 REPLIES 14
Anonymous
Not applicable

 
abm
Super User III
Super User III

Hi @Anonymous 

 

Could you please post a screenshot of your flow?

 

Thanks



Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you liked my response, please consider giving it a thumbs up


Proud to be a Flownaut!

Learn more from my blogPower Automate Video Tutorials
Anonymous
Not applicable

Here is the screenshot of the error message and screenshots of the flow I've put together. 

InkedAnnotation 2020-03-31 153750_LI.jpgAnnotation 2020-03-31 154824.pngAnnotation 2020-03-31 154824.png@

Anonymous
Not applicable

Screen shots attached! Sorry, just started using this platform 😛 

abm
Super User III
Super User III

Hi @Anonymous 

 

Let me ask you couple of questions.

 

If you have more than one attachment you are going to create more than one item is SharePoint? Or you want to create one item and attach all attachments under the newly created item.

 

Also I can see a Get Items in your screenshot. What's the purpose of this Get items here?

 

Thanks



Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you liked my response, please consider giving it a thumbs up


Proud to be a Flownaut!

Learn more from my blogPower Automate Video Tutorials
abm
Super User III
Super User III

Hi @Anonymous 

 

If you looking to create one SharePoint item for each email and attach all the documents the please follow the below steps.

 

image.png



Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you liked my response, please consider giving it a thumbs up


Proud to be a Flownaut!

Learn more from my blogPower Automate Video Tutorials

 

Hi @Anonymous ,

 

Please try to set Include Attachments in When a new email arrives(V3) to Yes, then this problem will be solved.

Please take a try and feel free to let us know if you have any other questions.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Anonymous
Not applicable

Hi @v-bacao-msft - The Include Attachments option was already set to yes and the same error occurs so it doesn't seem like that is the issue. 

Anonymous
Not applicable

Hi @abm  - Thanks for the quick response! I only want 1 item created in the SharePoint list per email trigger and for any and all attachments to be included in that item. 

 

As for the Get Items, that's just the latest command I attempted as I trial and error the issue. I figured I might need to call out the newly created item in the list to add attachments (clearly, that isn't the case lol). 

v-bacao-msft
Community Support
Community Support

 

Hi @Anonymous ,

 

Please check the body of When a new email arrives to check if the content of the attachment is null.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Anonymous
Not applicable

Hey @abm - I get the same error message when attempting this set up (screenshots attached). Any thoughts?

 

Annotation 2020-03-31 154824.pngError2.png

Anonymous
Not applicable

Hi @v-bacao-msft - Thanks for getting back to me. 

 

That doesn't appear to be the case, although I could be looking at the wrong area? The only null value shows up besides ContentBytes .

 

 "attachments": [
      {
        "@odata.type""#microsoft.graph.fileAttachment",
        "id""AQMkADBmNzUxOWI5LWVmMTctNDM4Yy05NTNkLTA3YTk2OTQ3NWU4NgBGAAADPCXvD5awrUG0ir6lQ2etoQcALhW2E1YHqEOk_0pWpCgvDgAAAgEMAAAALhW2E1YHqEOk_0pWpCgvDgABSplKdAAAAAESABAAkYvDL7H2Qka62vSCD8ptCA==",
        "name""Test.pdf",
        "contentType""application/pdf",
        "size"1084211,
        "contentBytes": null
      }

 

Hi @Anonymous ,

 

Please try to create a new Flow and set include attachments to yes again.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Anonymous
Not applicable

@v-bacao-msft Actually I think that was the issue. The file I was sending is stored on one drive/sharepoint which could have been the issue? I attempted a new test and used a PDF file I saved to my desktop and the flow was successful (screenshot attached). I think I'll mark you answer as the solution. Annotation 2020-03-31 211609.png

Helpful resources

Announcements
MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Are Your Ready?

Test your skills now with the Cloud Skill Challenge.

Top Solution Authors
Users online (57,818)