cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
mrQ
Helper V
Helper V

UI Flow & Gateway?

Hey there

 

I just tried to give UI Flows a go. I was also able to successfully create them - they run perfectly fine when I test them. However, I wanted to include them in regular flows and when I chose the desktop or web action for UI flows, I get the following window. Doesn't look like all the videos I've seen. Also, the "gateway" dropdown is empty.

ui-flow.png

 

Does anyone else experience this?

 

Kind regards,

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
v-litu-msft
Community Support
Community Support

Hi @mrQ,

 

If you want to add it into a regular flow, you need to install on-premise gateway:

This is the document on how to set up UI Flows on your device:

https://docs.microsoft.com/en-us/power-automate/ui-flows/setup

 

This is the document on how to run UI flows from other Flows:

https://docs.microsoft.com/en-us/power-automate/ui-flows/run-ui-flow

 

I hope something helps.

Best Regards,
Community Support Team _ Lin Tu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

6 REPLIES 6
v-litu-msft
Community Support
Community Support

Hi @mrQ,

 

If you want to add it into a regular flow, you need to install on-premise gateway:

This is the document on how to set up UI Flows on your device:

https://docs.microsoft.com/en-us/power-automate/ui-flows/setup

 

This is the document on how to run UI flows from other Flows:

https://docs.microsoft.com/en-us/power-automate/ui-flows/run-ui-flow

 

I hope something helps.

Best Regards,
Community Support Team _ Lin Tu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

I did all this and seems ok, till i run a flow. It says invalid connection credentials.

Hi, 

Did you get this resolved?

I run into the same issue. 

Best regards, 

Ludwig

It seems like @v-litu-msft  provided the right answer. You'll need to install a gateway first, before you can run it.


Please click Accept as Solution if my post answered your question. Like my answer? Consider giving it a Thumbs Up. Others seeking the same answers will be happy you did.

Hi @lreinhard7 

 

Yes, I followed the post from @v-litu-msft. You need to install a gateway first, even if it is an attended flow. 

 

Kind regards,

jaymdav
New Member

I'm trying to do this but cannot get past setting up the connection to the gateway. It will not accept my domain/username and password no matter what variation I use. What should I be using as the domain/username? I've tried what shows up in Power Automate as the domain/username for the gateway itself which matches the domain/username for my account but that gets rejected as well. What details did you all provide?

Helpful resources

Announcements
Process Advisor

Introducing Process Advisor

Check out the new Process Advisor community forum board!

MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

Top Solution Authors
Top Kudoed Authors
Users online (48,180)