cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
SaifAli
Level: Powered On

URL encoding breaking the actual URL

Hi Team,

 

So currently I'm using a Flow in which i have to send a mail which contains a link, so for basic HTML i used <a href="myurl">click here</a>

 

but the problem is that my url contains some characters such as ":","!" and others which get encoded to their ASCII values like %3A,%20 etc. 

 

and in result when i actually click on the "click here" it gives me a 404 

 

Is there any function which can help me overcome this and pass the actual URL?

 

my current URL : https://{my organisation name}-my.sharepoint.com/:f:/r/personal/!Saif_Ali_{my organisation name}_com/Documents/Attachments/209249

 

encoded one : https://{my organisation name}-my.sharepoint.com/%3Af%3A/r/personal/%21%20%20%20%20%20Saif_Ali_{my organisation name}_com/Documents/Attachments/209249

 

Need some help!!Smiley Sad

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Super User
Super User

Re: URL encoding breaking the actual URL

@SaifAli 

Hi there!  I don't know too much about SharePoint, but it looks like the ascii version has a bunch of spaces between the ! and your name, you may want to start there.

 

"personal/!Saif_Ali_" should translate to "personal/%21Saif_Ali_"  NOT "personal/%21%20%20%20%20%20Saif_Ali_"...  take another look at how that is being built and see if something weird is happening there.  (Try pasting the ascii version without the %20's into your browser to see if that's the fix).

 

-Ed-

 

 

If this reply has answered your question or resolved your challenge, please consider marking it as a Solution. This helps other users find it more easily via search.

View solution in original post

2 REPLIES 2
Highlighted
Super User
Super User

Re: URL encoding breaking the actual URL

@SaifAli 

Hi there!  I don't know too much about SharePoint, but it looks like the ascii version has a bunch of spaces between the ! and your name, you may want to start there.

 

"personal/!Saif_Ali_" should translate to "personal/%21Saif_Ali_"  NOT "personal/%21%20%20%20%20%20Saif_Ali_"...  take another look at how that is being built and see if something weird is happening there.  (Try pasting the ascii version without the %20's into your browser to see if that's the fix).

 

-Ed-

 

 

If this reply has answered your question or resolved your challenge, please consider marking it as a Solution. This helps other users find it more easily via search.

View solution in original post

SaifAli
Level: Powered On

Re: URL encoding breaking the actual URL

Thanks @edgonzales 

Helpful resources

Announcements
firstImage

Microsoft Business Applications Virtual Launch Event

Watch the event on demand for an in-depth look at the new innovations across Dynamics 365 and the Microsoft Power Platform.

firstImage

Watch Sessions On Demand!

Continue your learning in our online communities.

Power Platform 2019 Release Wave 2 Plan

Power Platform 2019 Release Wave 2 Plan

Features releasing from October 2019 through March 2020.

thirdimage

Flow Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

fifthimage

Microsoft Learn

Learn how to build the business apps that you need.

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

seventhimage

Webinars & Video Gallery

Watch & learn from the Flow Community Video Gallery!

Top Kudoed Authors
Users Online
Currently online: 402 members 3,080 guests
Please welcome our newest community members: