cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
gmccourt1981
Frequent Visitor

Unable to process template language

Hi I am getting the following error when trying to add attachments from a form sent to one drive to a SharePoint List

 

Unable to process template language expressions in action 'Parse_JSON_2' inputs at line '1' and column '32071': 'Required property 'content' expects a value but got null. Path ''.'.

 

I am using this schema in the JSON

 

{
    "type""array",
    "items": {
        "type""object",
        "properties": {
            "name": {
                "type""string"
            },
            "link": {
                "type""string"
            },
            "id": {
                "type""string"
            },
            "type": {},
            "size": {
                "type""integer"
            },
            "referenceId": {
                "type""string"
            },
            "driveId": {
                "type""string"
            },
            "status": {
                "type""integer"
            },
            "uploadSessionUrl": {}
        },
        "required": [
            "name",
            "link",
            "id",
            "type",
            "size",
            "referenceId",
            "driveId",
            "status",
            "uploadSessionUrl"
        ]
    }
}
 
any help would be appreciated!
 
Thanks
 
Gary 
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

 

Hi @gmccourt1981 ,

 

Please try the method I provided.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

4 REPLIES 4
v-bacao-msft
Community Support
Community Support

 

Hi @gmccourt1981 ,

 

It seems that you did not add attachments when you submitted the submission, so this error occurred.

 

You can first determine whether the submission contains attachments and if so, execute the Parse JSON action.

Image reference:

15.PNG

Hope this helps.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Thank you!, I did try this way as outlined below which i found in another thread, I also found another site that said to try as attached in picture here, I am getting the same outcome for each! JSON Issue.PNG

 

Flow - Json error.PNG

 

 

Hi @gmccourt1981 ,

 

Please try the method I provided.

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

OMG, I am so sorry to waste your time! the JSON was pointing at the wrong field in the form, it was pointing at the section name instead of the question 🙄.

 

Mystery solved! 

 

Gary 

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

M365 768x460.jpg

Microsoft 365 Collaboration Conference | December 7–9, 2021

Join us, in-person, December 7–9 in Las Vegas, for the largest gathering of the Microsoft community in the world.

Top Kudoed Authors
Users online (2,520)