cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
ChriBusc1
New Member

action in condition checking for empty value doesn´t get executed

Hi all,

 

I´m trying to build a flow that compares a table within Excel with a SharePoint list and adds missing entries to the SharePoint list.

To do so I get all entries from Excel and check for every entry via the title whether the entry is existing in the SharePoint list. The result is empty or the title. A condition checks this value and shall create a new entry when the result is empty. Unfortunately, it doesn´t work like expected.

When the result is empty the actions don´t get executed. Only when the value isn´t empty, actions get executed.

As the condition I use "current item equals null" but also tried other conditions like "length of current item equals 0" or "empty (current item) equals true".

In the execution history I get no error but can see the hint “not specified” for the condition of items where the result is empty.

Do you have any idea, what I´m doing wrong?

 

Thanks

Christopher

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
v-alzhan-msft
Community Support
Community Support

Hi @ChriBusc1 ,

 

Could you please share a screenshot of the configuration of your flow?

You should create the flow as below:

1.png

length(body('Filter_array'))

 

Best regards,

Alice   

Community Support Team _ Alice Zhang
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

2 REPLIES 2
v-alzhan-msft
Community Support
Community Support

Hi @ChriBusc1 ,

 

Could you please share a screenshot of the configuration of your flow?

You should create the flow as below:

1.png

length(body('Filter_array'))

 

Best regards,

Alice   

Community Support Team _ Alice Zhang
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

Hi @v-alzhan-msft,

 

thank you very much, now it works like it´s supposed to.

Instead of using "Filter array" I used the filter option within "Get items" and placed "Get items" within "Apply to each". Seems like this was the mistake.

 

Best regards,

Christopher

Helpful resources

Announcements
MPA User Group

Welcome to the User Group Public Preview

Check out new user group experience and if you are a leader please create your group

MBAS on Demand

Microsoft Business Applications Summit sessions

On-demand access to all the great content presented by the product teams and community members! #MSBizAppsSummit #CommunityRocks

MBAS Attendee Badge

Claim Your Badge & Digital Swag!

Check out how to claim yours today!

secondImage

Are Your Ready?

Test your skills now with the Cloud Skill Challenge.

Top Solution Authors
Users online (59,412)