cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Anonymous
Not applicable

"Add a row into table" in Power Automate is not working.

Hi,

 

I am trying since 2 hours to send my data from an online form to a spreadsheet i created.

 

I did that a couple of times in the past already and know how it works. But here it just wont work.

It's working all fine till until I have to enter the name of the table. I cannot find the tables of the spreadsheet as the drop down menu is empty.

I know that problem. In the past i had trouble with that. But it mostly works when you manually enter the name of the table of the spreadsheet. Mostly called Table1.

But here it is not working.

I tried to rename, reload in other spaces, use other browser. Restart everything.

 

Might someone have a clue about how that may work?

 

Thanks for your help!

Please see the picture below.Screen Shot 2020-02-04 at 12.26.42.png

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

 

Hi @Anonymous ,

 

When configuring actions related to the Excel Online connector, we need to select an Excel file and Table from the File browse and drop-down lists.

Entering the path or table name manually does not work. In the insert row action included in the old version, we could do manual input parameters, but now it is impossible to configure these parameters dynamically.

 

First, make sure that the table is defined in your Excel file, then you can try to update the Excel Online (Business) connection and reconfigure Add a row into a table action.

Please also refer to the link below for more details about the Excel Online (Business) connector:

https://docs.microsoft.com/en-gb/connectors/excelonlinebusiness/#known-issues-and-limitations

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

View solution in original post

11 REPLIES 11
Jcook
MVP

Hello,

Unfortunately excel connector has some limitations on dynamic content.
Please check your excel spreadsheet again to confirm it indeed does have a table.

—Josh
If you like my post please hit the "Thumbs Up" -- If my post solved your issue please "Mark as a Solution" to help others

Did I answer your question? Mark my post as a solution!

If you like my post please hit the Thumbs Up


Proud to be a Flownaut!


Check out my blog for Power Automate tips,
tricks, and guides
FlowAltDelete





Anonymous
Not applicable

Hi,

 

thanks for your message.

What do you mean by limitations? What exactly is limited?

 

Thanks!

 

Hi @Anonymous ,

 

When configuring actions related to the Excel Online connector, we need to select an Excel file and Table from the File browse and drop-down lists.

Entering the path or table name manually does not work. In the insert row action included in the old version, we could do manual input parameters, but now it is impossible to configure these parameters dynamically.

 

First, make sure that the table is defined in your Excel file, then you can try to update the Excel Online (Business) connection and reconfigure Add a row into a table action.

Please also refer to the link below for more details about the Excel Online (Business) connector:

https://docs.microsoft.com/en-gb/connectors/excelonlinebusiness/#known-issues-and-limitations

 

Best Regards,

Community Support Team _ Barry
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Is it possible to first query the tables in the file, and then pass the ID of the table instead of the name as a dynamic parameter ?

Yrrah
Regular Visitor

Hope there is someone here that can help me with the following issue: I created a flow to list calender events and add them into a table. The flow works as expected but does not add any items into the excel table. What am i missing ?

Yrrah_0-1642323066435.pngYrrah_1-1642323143520.pngYrrah_2-1642323192888.png

 

Yrrah
Regular Visitor

Ok..found out what i was missing. Nothing actually but i forgot that my table already had a lot of empty rows and did not realize that rows where added in the last row :-(....Sorry

Nicer_Atl
Helper II
Helper II

The OP here and the info about data "List Rows Present In Table" discussed here, seem to suggest that there could be delay between when you define (ask a Flow to connect to a spreadsheet table) and when usable information from the table are finally available in the Flow's dynamic data to choose from. 

 

I recently modified columns in a spreadsheet table and still waiting for the new options to appear in a new Flow I'm creating.   The only option shown in the connector block for data is a field for "Raw inputs".  Can anyone confirm this behavior and is there any way to force the "Add a row into a table" connector to get updated data?

 

 

For what its worth, I was able to work past my issue by deleting and recreating the Flow's "Add a row into a table" Action.

The entire Flow was copied from another Flow linked to another spreadsheet. Therefore it was apparently not enough to just update the Action.  I guess I wasn't really creating a new flow from scratch as I may have eluded to. 

Kog8790
Advocate II
Advocate II

I am having the same issue as the OP. I have a spreadsheet in a channel named PVA data, in a file named unrecognized phrases. When I load the dynamic content on the excel online connector it only loads the team, after I select the correct team my channel "PVA data" doesn't populate under browse files. None of the channels are actually coming up not even the default "General" channel. We have a few dozen channels in this group so I'm not sure why it is saying "no items".Excel online issue 8-12-2022.PNG

@Kog8790 it doesn't look like your problem is the same as the OP.  You aren't able to even see the spreadsheet while the OP just wasn't able to see the table within the spreadsheet. 

Your problem seems to be one of access to the channel's resources.  You say the name of your channel is "PVA data", but the screenshot you show seems to point to a different channel name (Location).   I believe the channel name is the Location. 

chris_vulpe
Frequent Visitor

Hi Gents,

 

Looks like I have a similar issue and am not sure how to fix it.

 

I'm working on a flow to filter an excel report by a column, and copy all the data for the filter in a new workbook, named the filtered column. I was able to create the flow and filter data accordingly however I'm not able to copy all the data in the new workbook.

Here the flow runs successfully, 

chris_vulpe_0-1669296873057.png

 

All the data is filtered accordingly by the Location manager column.

 

chris_vulpe_1-1669297118374.png

 

The issue appears here where the data in the table once copied appears to be blank.

chris_vulpe_2-1669297267354.png

 

This is how the flow looks:

chris_vulpe_3-1669297450194.pngchris_vulpe_4-1669297484225.png

And this is how the file gets created if in the "Create File" as File content I will use the Outputs from "Filter using each FSL" 

chris_vulpe_5-1669297537062.png

 

Here the flow will run to long and will continue to add blank rows in the file.

 

If I will use the Output from the "File Content" all the files gets created however with only one blank row in the table.

 

chris_vulpe_6-1669297806966.png

 

Can someone please help with this?

 

Helpful resources

Announcements
Power Automate News & Announcements

Power Automate News & Announcements

Keep up to date with current events and community announcements in the Power Automate community.

Community Calls Conversations

Community Calls Conversations

A great place where you can stay up to date with community calls and interact with the speakers.

Power Automate Community Blog

Power Automate Community Blog

Check out the latest Community Blog from the community!

Top Solution Authors
Users online (4,200)