cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Burak_Gunay
Regular Visitor

"Email me my location" flow returns "Invalid type" error

Hi everyone,

 

I created an "Email me my location" flow with the following values

             
              To:  User email (Dynamic content)
             Subject:  My current location
             Email Body
                  Address:⁠fullAddress⁠ (Dynamic content)
                 Latitude:⁠latitude (Dynamic content)
                 Longitude: ⁠longitude (Dynamic content)

 

When I ran the flow, I got he flowing error

The input body for trigger 'manual' of type 'Request' did not match its schema definition. Error details: 'Invalid type. Expected String but got Number. Path 'body.location.coordinates.latitude'.,Invalid type. Expected String but got Number. Path 'body.location.coordinates.longitude'.'.
 
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
RobElliott
Super User
Super User

Hi @Burak_Gunay , there seems to be something wroing with that template because if you create it from blank as I've done in the image below it works first time.

Rob
Los Gallardos
If I've answered your question or solved your problem, please mark this question as answered. This helps others who have the same question find a solution quickly via the forum search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. Thanks.getMyLocation.png

 

View solution in original post

5 REPLIES 5
RobElliott
Super User
Super User

Hi @Burak_Gunay , there seems to be something wroing with that template because if you create it from blank as I've done in the image below it works first time.

Rob
Los Gallardos
If I've answered your question or solved your problem, please mark this question as answered. This helps others who have the same question find a solution quickly via the forum search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. Thanks.getMyLocation.png

 

View solution in original post

Thank you. How can we report this bug to Microsoft?

I contacted Microsoft support and they replied

 

"Regarding the “Email me my location” template issue,  I have updated to the Product team and they have started working on it .

 

These issue will be fix in the future updating version of MS Flow, Once again we are really sorry for the inconvenience which is caused to you."

LeonArmston
New Member

This still appears to be happening for me - does it for others?

 

The flow button trigger works fine until I add an email action - then I get this:

 

LeonArmston_0-1598599276710.png

 

The input body for trigger 'manual' of type 'Request' did not match its schema definition. Error details: 'Invalid type. Expected String but got Number.,Invalid type. Expected String but got Number.'.

 

I then remove the Outlook action and it runs fine

 

2020-08-28_08-23-58.png

 

I have even not used any dynamic content in my Outlook mail action.

Did anyone find a solution to what appears to be a bug where as soon as you add an email connector to this trigger it won't even trigger the flow?

 

Thanks

 

Helpful resources

Announcements
UG GA Amplification 768x460.png

Launching new user group features

Learn how to create your own user groups today!

Community Connections 768x460.jpg

Community & How To Videos

Check out the new Power Platform Community Connections gallery!

Welcome Super Users.jpg

Super User Season 2

Congratulations, the new Super User Season 2 for 2021 has started!

Carousel 2021 Release Wave 2 Plan 768x460.jpg

2021 Release Wave 2 Plan

Power Platform release plan for the 2021 release wave 2 describes all new features releasing from October 2021 through March 2022.

Top Solution Authors
Users online (1,443)