cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Burak_Gunay
Regular Visitor

"Email me my location" flow returns "Invalid type" error

Hi everyone,

 

I created an "Email me my location" flow with the following values

             
              To:  User email (Dynamic content)
             Subject:  My current location
             Email Body
                  Address:⁠fullAddress⁠ (Dynamic content)
                 Latitude:⁠latitude (Dynamic content)
                 Longitude: ⁠longitude (Dynamic content)

 

When I ran the flow, I got he flowing error

The input body for trigger 'manual' of type 'Request' did not match its schema definition. Error details: 'Invalid type. Expected String but got Number. Path 'body.location.coordinates.latitude'.,Invalid type. Expected String but got Number. Path 'body.location.coordinates.longitude'.'.
 
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
RobElliott
Super User
Super User

Hi @Burak_Gunay , there seems to be something wroing with that template because if you create it from blank as I've done in the image below it works first time.

Rob
Los Gallardos
If I've answered your question or solved your problem, please mark this question as answered. This helps others who have the same question find a solution quickly via the forum search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. Thanks.getMyLocation.png

 

View solution in original post

5 REPLIES 5
RobElliott
Super User
Super User

Hi @Burak_Gunay , there seems to be something wroing with that template because if you create it from blank as I've done in the image below it works first time.

Rob
Los Gallardos
If I've answered your question or solved your problem, please mark this question as answered. This helps others who have the same question find a solution quickly via the forum search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. Thanks.getMyLocation.png

 

Thank you. How can we report this bug to Microsoft?

I contacted Microsoft support and they replied

 

"Regarding the “Email me my location” template issue,  I have updated to the Product team and they have started working on it .

 

These issue will be fix in the future updating version of MS Flow, Once again we are really sorry for the inconvenience which is caused to you."

LeonArmston
New Member

This still appears to be happening for me - does it for others?

 

The flow button trigger works fine until I add an email action - then I get this:

 

LeonArmston_0-1598599276710.png

 

The input body for trigger 'manual' of type 'Request' did not match its schema definition. Error details: 'Invalid type. Expected String but got Number.,Invalid type. Expected String but got Number.'.

 

I then remove the Outlook action and it runs fine

 

2020-08-28_08-23-58.png

 

I have even not used any dynamic content in my Outlook mail action.

Did anyone find a solution to what appears to be a bug where as soon as you add an email connector to this trigger it won't even trigger the flow?

 

Thanks

 

Helpful resources

Announcements
Power Platform Conf 2022 768x460.jpg

Join us for Microsoft Power Platform Conference

The first Microsoft-sponsored Power Platform Conference is coming in September. 100+ speakers, 150+ sessions, and what's new and next for Power Platform.

New Ideas Forum MPA.jpg

A new place to submit your Ideas for Power Automate

Announcing a new way to share your feedback with the Power Automate Team.

MPA Virtual Workshop Carousel 768x460.png

Register for a Free Workshop

Learn to digitize and optimize business processes and connect all your applications to share data in real time.

365 EduCon 768x460.png

Microsoft 365 EduCon

Join us for two optional days of workshops and a 3-day conference, you can choose from over 130 sessions in multiple tracks and 25 workshops.

Users online (3,339)