cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
edgar3tres
Level: Powered On

Custom PowerApps form

I have a custom PowerApps form that I been using for a while now, and suddenly the Edit button and New button stopped working. when I select an item on my sharepoint list and if I click Edit nothing happens, same with the New button. I haven't made any changes to the form and it was working properly, anyone else having this issue?

4 REPLIES 4
egallis
Level 10

Re: Custom PowerApps form

Hi @edgar3tres,

No problem on my side, neither on an old customized form, nor on a form I customized and published just now.

Emmanuel

jb007
Level: Powered On

Re: Custom PowerApps form

I am having the same issue

I've republished, reverted to the sharepoint default and then republished, Checked for errors (none).

I've had to revert to the less than ideal sharepoint default to allow users to work.

It appears to be a relatively common issue going from the number of different posts over the last few days. Likely an issues with the latest update.

I will include this comment in all that are relevant in the hope that microsoft acknowledge and advise of fix.

Community Support Team
Community Support Team

Re: Custom PowerApps form

Hi @edgar3tres ,

 

I have seen multiple threads talking about the similar issue. Since I cannot reproduce your issue, is there any session ID that you could provide?

 

Other threads about the similar issue:

https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-PowerApps-Formerly/Sharepoint-Custom-Form-not-open/m-p/...

https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-PowerApps-Formerly/Sharepoint-Custom-forms-and-new-apps...

https://powerusers.microsoft.com/t5/Building-PowerApps-Formerly/New-amp-Edit-Button-not-working-in-M...

 

The issue should already been scalated to the relevant team.

 

Regards,

Mona

Community Support Team _ Mona Li
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
jb007
Level: Powered On

Re: Custom PowerApps form

Sorry Mona .. .I'm not sure how to determine the session ID but to expand on the issue i offer the following.

My custom form is supposed to launch from my Allitemsg.aspx page of my sharepoint list. But when I hover over the Item i wish to edit there is no recognition (ie Underlined Item... from memory it was before when the custom form worked). If i select an item in the sharepoint list the row highlights and the red tick appears beside the row. BUT if i click on the Edit  icon nothing happens, if i double click on the item nothing happens, if I deselect the row and click on new, nothing happens.. it is as if sharepoint doesnt recognise that the customised powerapp form is associated with the sharepoint list.

If I then open the form in powerapps and edit/run the form in powerapps then powerapps recognises / pulls the data from the sharepoint list so it appears powerapps if seeing the sharepoint list but not visa versa.

Screen shot of the area of the sharepoint list from which the custom form is supposed to launch is attached

 

Helpful resources

Announcements
thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

fifthimage

Microsoft Learn

Learn how to build the business apps that you need.

Top Kudoed Authors
Users Online
Currently online: 175 members 5,444 guests
Please welcome our newest community members: