cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
powerappsuser1
Level: Power Up

Re: Edit item "Save" is not working

Here are the steps to reproduce:

 

1- Create item using PowerApps form

2- select newly created item and edit 

3- make some changes on field values and click save

4- now select same item again and click edit, you will notice the changes are not shown (it shows previously stored values)

5- now create another item and save

6- edit 2nd item and make some changes and click save

7- select second item and click edit it will show previous values

8- now select first item and click edit without savings values click second item - this time up to date values will be shown

 

Above behaviour is noticed on E3 tenancy. 

AdamD
Level: Powered On

Re: Edit item "Save" is not working

The only thing that immediately comes to my mind is for you to check the SharePoint Integration settings and see what your "On Save" is configured to do. If you're using multiple screens and multiple forms, you'll need a way of defining when a user is in an Edit Screen vs. a New Screen. I have multiple screens/forms in one of my integrated forms, so in SharePoint Integration > Advanced> OnSave my code looks like this:

 

 

If(SharePointFormMode="CreateForm", SubmitForm(NewForm), If(SharePointFormMode="EditForm", SubmitForm(EditForm), If (SharePointFormMode="UserEditForm", SubmitForm(UserEditForm), If(SharePointFormMode="NotesForm", SubmitForm(NotesForm1))))); RequestHide()

 

The variable SharePointFormMode is set to each screen's OnVisible property, that way if a user clicks "Save," SharePoint Integration knows which form to submit. If you haven't configured this to work with multiple screens (new and edit), you should check if that OnSave your "new" form is being submitted and not your "edit" form.

powerappsuser1
Level: Power Up

Re: Edit item "Save" is not working

OnSave is set to "SubmitForm(SharePointForm1)" and the app has one and only default screen. 

Highlighted
AdamD
Level: Powered On

Re: Edit item "Save" is not working

Ahh, it's the refresh issue. I encountered the specific issue you're describing last week. Found a way to resolve it here thanks to @RandyHayes  help. In your form, in the OnSuccess properties try:

Refresh(SharePointDataSource); ResetForm(SharePointForm1); RequestHide()


Where SharePointDataSource is your SharePoint source list. This manually refreshes the forms connection to the SharePoint list and gets it working again. This, in my experience, wasn't necessary until last week--my forms were working fine and then suddenly they weren't.

View solution in original post

Helpful resources

Announcements
thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

fifthimage

Microsoft Learn

Learn how to build the business apps that you need.

Top Kudoed Authors
Users Online
Currently online: 159 members 5,412 guests
Please welcome our newest community members: