cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
aearioweu
Level: Powered On

Images showing in studio but not in app

I have some images to display in a gallery that is working perfectly when previewing and within studio, but the moment I run the app the images disappear. All the images are formatted in .jpg already so i don't think it is a formatting issue. The images are loaded directly into the app also, and not being referenced from another source.

 

So when previewing in studio, it looks like this, and when the app is running, the images all disappear.

1.pngPreview froms studio2.pngScreen when app is running

33 REPLIES 33
shmemane
Level: Powered On

Re: Images showing in studio but not in app

Hi aearioweu,

 

Thanks fo reaching out. Can you please share the session Id with us ? To share the sesionId, follow the steps below - 

 

1. Open PowerApps and sign in to the app

2. Click on the hamburger menu. 

3. Select the 'Session deatils' option from the menu. 

4. You should now see a dialog box with session ID in it. You may take a screen shot, or note it down and send it to us

5. Open the app with the issue with loading the images. 

6. Once completely loaded, close the app. Close PowerApps. 

 

Super User
Super User

Re: Images showing in studio but not in app

Hey @aearioweu

 

 

Sometimes this is a bug, I encounter your problem several times. Sometimes they load, sometimes they dont.

I suggest you test your app on your mobile phone or tablet and see if they load there. Instead of running the app in the Studio. 

Just to be sure its just the running in the app that doesn't work. 

Let me know if it works on your mobile device, otherwise:

 

Maybe try a Refresh button on your form for your images, if it doens't work on your mobile device.

 

Kind regards

 

 

Tom





Did I answer your question? Mark my post as a solution!

Proud to be a Flownaut!





aearioweu
Level: Powered On

Re: Images showing in studio but not in app

I've tested the app on android as well, and no luck. They do not load there either.

aearioweu
Level: Powered On

Re: Images showing in studio but not in app

My session ID when I'm in Studio is the following:

 

Session ID: d14f188f-f6ba-8b47-9297-a323f9c50c6f
PowerApps 2.0.732

 

My session ID when I'm using the app is this:

 

Session ID: 5da33767-a4d0-43e8-b7d3-0b5c622a7661
PowerApps 2.0.750

 

Thanks

aearioweu
Level: Powered On

Re: Images showing in studio but not in app

Still looking for an answer to my problem. Thought I'd bump this thread.

MarcBailey
Level 8

Re: Images showing in studio but not in app

I'm having a similar problem.  When I close out of my App and then reopen it the 6 images I have in Media - Images will only display 1 or 2 images.  I have to Upload them again from my Desktop.  I am running the App in my WebBrowser.

 

There was no problem when I was running the App on version 2.0.750 but since the App updated to version 2.0.760 this problem has persisted.  If I restore the App on a 2.0.750 it works fine.

 

Any help or suggestions would be appreciated.

 

Thanks, Marc

Super User
Super User

Re: Images showing in studio but not in app

I am not sure if this will help but there was just a Blog post about an issue with Apps that were published in the last two weeks with embedded media. It might be worth a read.

 

Missing media on your apps? A quick fix



--------------------------------------------------------------------------------
If this post helps answer your question, please click on “Accept as Solution” to help other members find it more quickly. If you thought this post was helpful, please give it a Thumbs Up.
shmemane
Level: Powered On

Re: Images showing in studio but not in app

Thank you for the sessionId, we are currently investigating the issue. Does the app work on https://web.powerapps.com ?

Highlighted
aearioweu
Level: Powered On

Re: Images showing in studio but not in app

I have tried, but it also does not work. Also, I have tried to reupload images to the app, but no luck.

 

I can also see that even though the images are being accessed by my gallery, they show up as being used in 0 places in the media page.

Helpful resources

Announcements
thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

fifthimage

Microsoft Learn

Learn how to build the business apps that you need.

Top Kudoed Authors
Users Online
Currently online: 411 members 5,614 guests
Please welcome our newest community members: