cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
dierenartsnl
Level: Powered On

Label dead after syntax error and then non revivable

I have a label on my  main screen reflecting a global variable named DebugText. The text is set initially to a default value "debug" in the start property of the app.

This label is happily showing info until I use it in the select property of an icon in which I make a syntax error (wrong field name), the text just disappears. Not at using the icon, not just in this session, not just in this screen when i close and run it again, but even if I use the App, Run OnStart. And even all this when I remove (not correct but completely remove and replace with "false") the naughty code from the icon select and do it all over again. It has just vanished. It has seased to be. It is a dead label.

Then if I close the edit session completely and restart editing it from the powerapps without changing any code it is back again.

Is there any logic whereby I should not be surprised at all this?

3 REPLIES 3
Highlighted
Dual Super User
Dual Super User

Re: Label dead after syntax error and then non revivable

 
The issue you are seeing might be because your icon action is removing the existing value and resetting the value of variable used in the label control. Can you please share the screenshot/ snippet for your icon?
Since your variable is blank. so there is nothing to show in the label, hence it is invisible.

One other thing you could do is, Open File from Top Navigation, select variable from the left menu and then go to specific variable, after selecting it, select uses property to see all the places where your variable is used. This might help you debug the issue for the value of the variable.
 
Hope this Helps!
 
If this reply has answered your question or solved your issue, please mark this question as answered. Answered questions helps users in the future who may have the same issue or question quickly find a resolution via search. If you liked my response, please consider giving it a thumbs up. THANKS!
dierenartsnl
Level: Powered On

Re: Label dead after syntax error and then non revivable

No don't think the code is the problem I thought i covered all the angles.

I removed all code so no snippets necessary.

I set the variable in app ontstart so it should have a value.

I run onstart (app-righ click- run onstart). The label remains blank.

The complete exact same circumstamce is no problem anymore when I restart editing the app alltogether.

Community Support Team
Community Support Team

Re: Label dead after syntax error and then non revivable

Hi @dierenartsnl ,

Based on the issue that you mentioned, I have made a test on my side (PowerApps Studio version 3.19054.15), and don't have the issue that you mentioned.

 

According to the issue that you mentioned, I think this issue may be related to PoweerApps Studio itself rather than the formula you used in your app.

 

Please consider clear cache of your browser, then sign in your PowerApps again, check re-create a new app, then check if the issue is solved.

 

Best regards,

Community Support Team _ Kris Dai
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.

Helpful resources

Announcements
thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

fifthimage

Microsoft Learn

Learn how to build the business apps that you need.

Top Kudoed Authors (Last 30 Days)
Users online (6,368)