cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
ricardosanchezm
Level: Powered On

Subgallery bug when trying to change to other screen

Hi folks,

I have been working around with a subgallery thas is causing a strange behavior. I have the next screen in PowerApps Studio. It has a roles gallery and a users subgallery whose belong to those roles.

1.PNG

Eeach item of the subgallery has a button to edit the selected item which takes to the user role edit screen.

2.PNG

The actions of the edit and new button works perfectly inside PowerApps Studio but when I publish the App and access it trought  the "Web Link", the "play" button  or access trought the phone/tablet I cannot achieve the user role edit screen. Instead of that the App crash  and a black screen appears like it is loading something.

3.PNG

I discovered that if I delete the subgallery I can access the role edit screen perfectly.

 

This is the onselect action of the new button:

 

NewForm(AddUserEditForm);;Navigate(UserEditScreen; ScreenTransition.Cover;{IsEditMode: false})

 

This is the onselect action of the edit buttons:

 

EditForm(AddUserEditForm);;Navigate(UserEditScreen; ScreenTransition.Cover;{IsEditMode: true; UserRoleData: GalleryUserRoles.Selected})

 

I have tried the following without success:

  1. Copy the screen and delete the original one (failed same issue)
  2. Create the screen, gallery and subgallery from zero (failed same issue)
  3. Export and import the App again. (failed same issue)

This only happens in production mode. Testing it on the PowerApps Studio everything it's ok.

 

Anyone has experienced the same?

 

Regards

2 REPLIES 2
Community Support Team
Community Support Team

Re: Subgallery bug when trying to change to other screen

Hi @ricardosanchezm ,

Could you describe more clearly about "access it trought  the Web Link or the phone/tablet I cannot access the user role edit screen"?

Did you just copy the web link in browser to run the app?

I suggest you run it in PowerApps studio.

10301.PNG

 

Did you share the app with others?

Only if user has permission to this app could run this app.

 

I also suggest you clear your browser's cache, update it to the latest version and try again.

Also, please check whether your system meet the requirements:

https://docs.microsoft.com/en-us/powerapps/maker/canvas-apps/limits-and-config

You also need to be in a good condition of network.

If your problem still exists, I suggest you ask for help here:

https://powerapps.microsoft.com/en-us/support/pro/ticket/

 

 

 

 

Best regards,

 

Community Support Team _ Phoebe Liu
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
ricardosanchezm
Level: Powered On

Re: Subgallery bug when trying to change to other screen

Hi @v-yutliu-msft ,

Yes, I have test everything as you describe in your comments but nothing works. I'm going to pick up a ticket in the link you have provided me.

Thanks!

Helpful resources

Announcements
thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

fifthimage

Microsoft Learn

Learn how to build the business apps that you need.

Top Kudoed Authors (Last 30 Days)
Users online (5,022)