cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
BoonYar_Aeris
Level: Powered On

The specified record was not found upon opening app.

Hi 

 

I have built  a Ordering workflow app with Sharepoint Lists being my datasource. It has been working alright until I experience random errors with this message "The Specified Record was not found" error happening when I open my app. 

 

When I navigate to the edit mode, I noticed the yellow warning signs appearing sometimes and on different fields and even on the simplest formula like Refresh(Accounts) for example which this formula used to work. The behaviour has been erratic and I dont understand what could be the real cause.  I also noticed some of my fields are showing blank (i.e. could not show the result) and is random again.

 

I was able to submit order (which I combine the use of Microsoft Flow). It works randomly. 

 

I am getting worried about the stability of PowerApps. Any staff could help to look into this?

 

Thanks

Boon Yar 

Location: SingaporeSpecified Record not found.PNG

19 REPLIES 19
Anonymous
Not applicable

Re: The specified record was not found upon opening app.

Hi, 

We are also facing the same problem..

Were you able to get a solution. 

 

Thanks

Shiyaz

 

Community Support Team
Community Support Team

Re: The specified record was not found upon opening app.

Hi BoonYar_Aeris,

 

On which device are you running the app? What’s the device version?


I tried to open apps based on SharePoint list, there is no issues on opening the apps.


Please make sure you’ve got the latest PowerApps version on your side.


If possible, please provide your Session ID for further investigation.

 

Best regards,
Mabel Mao

Community Support Team _ Mabel Mao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
Anonymous
Not applicable

Re: The specified record was not found upon opening app.

Session ID: c8fbd5bd-9ed4-3698-050f-3a3a2f987887 PowerApps 2.0.680

BoonYar_Aeris
Level: Powered On

Re: The specified record was not found upon opening app.

Hi Mabel

 

Regardless of device, I get the same error or another error which says Unknown Error

 

On Windows 10 PC

Session ID: c7135929-aeda-e385-2f81-5d39c51331cb

PowerApps 2.0.680

 

On iPAD

Session ID: 222ffae2-6ee6-9e2b-5866-a42cba0ce90c

PowerApps 2.0.650

 

On XiaoMi Mobile Android:

Session ID: a86ad534-6888-cdfa-e0a9-7227082e1210

PowerApps 2.0.630

 

Via Web-based.. am not sure how to check sessionID for this. But here's other info:

 

App ID
7753de97-bb51-4477-99b7-e64f1d54de87

 

 

Thanks

Boon Yar

BoonYar_Aeris
Level: Powered On

Re: The specified record was not found upon opening app.

Hi Mabel,

 

Any updates ... waiting for this to confirm some project.

 

I suspect some issues with using Sharepoint as a database. It seems to have intermitencies in getting connected to sharepoint.

 

Thanks

Boon Yar

Community Support Team
Community Support Team

Re: The specified record was not found upon opening app.

Hi BoonYar_Aeris,

 

I have reported this issue from my side.

 

I will back to you once I got any updates.

 

Best regards,
Mabel Mao

Community Support Team _ Mabel Mao
If this post helps, then please consider Accept it as the solution to help the other members find it more quickly.
BoonYar_Aeris
Level: Powered On

Re: The specified record was not found upon opening app.

Hi Mabel,

 

I have been playing around with the data source to narrow down the cause. It seems like even connection to Sharepoint may be already an issue... hence I have a tendency to believe using sharepoint as a datasource indeed has an issue. Kindly expedite asap. See the error below I got when just clicking on connection or attaching datasource to the powerapps. Again, it is also intermittent.

 

And even when I rebuild the sharepoint list in another site, I got the same issue.

 

Data did not load correctly.PNG

BoonYar_Aeris
Level: Powered On

Re: The specified record was not found upon opening app.

Hi Mabel,

 

What is the estimated time you can come back to me on this issue? We need to decide on the app to use for this project.

 

Thanks

Boon Yar

starwispy
Level: Powered On

Re: The specified record was not found upon opening app.

I'd like an update on this also please as this has just started happening in my environment, even though data source (SharePoint list) is valid.  My app works perfectly in the preview mode, but when accessing it via the web link it displays the error.

Helpful resources

Announcements
thirdimage

Power Automate Community User Group Member Badge

Fill out a quick form to claim your user group badge now!

sixthImage

Power Platform World Tour

Find out where you can attend!

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Power Platform 2019 release wave 2 plan

Features releasing from October 2019 through March 2020

fifthimage

Microsoft Learn

Learn how to build the business apps that you need.

Top Kudoed Authors
Users Online
Currently online: 404 members 5,393 guests
Please welcome our newest community members: